Annonce
Odense

Nabo skræmte tyve på flugt

I nogle boligområder skiltes der ligefrem med nabohjælp. I Odense er der et frisk eksempel på, at naboer kan være med til at stoppe indbrud. Arkivfoto: Morten Dueholm

En beboer i Volderslevhaven i det sydlige Odense kan glæde sig over, at naboen tirsdag aften have et øje på vedkommendes hjem. For på et tidspunkt mellem klokken 18.20 og 21.50 opdagede naboen pludselig, at der i mørket var lys ved huset. Lyset kom fra to ukendte mænd, der med lommelygter i hånden og formentlig en form for værktøj forsøgte at bryde en terrassedør op til en dagligstue. Det fik naboen til at gå ud og råbe af de to mænd, der ret hurtigt tog flugten i en mindre nyere blå bil.

Naboen var ikke i stand til at give et nærmere signalement af gerningsmændene og faktisk blev indbrudsforsøget først anmeldt til politiet onsdag formiddag ved 10-tiden. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport. Takket være den vakse nabo nåede tyvene aldrig at stjæle noget. Og gode naboer er generelt langt den bedste måde man kan sikre sit hjem på. For jo større risikoen er for at blive opdaget - jo mere holder tyvene sig fra et område. (oms)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce