Annonce
Nordfyn

Nabo med perfekt udsigt til VM: - Jeg kan ikke få armene ned

Jesper Gantzhorn kan nærmest røre ved rytterne fra sin terrasse. Han har en helt fantastisk udsigt ud over VM-pladsen ved Kyst Camping Bogense. Foto: Emil Hermann.

Jesper Gantzhorn fra Bogense kan nærmest røre ved cyklecross-rytterne fra sin baghave, der grænser op til skråningen ved Bogense Kirke. Han er særdeles begejstret over, at byen er vært for en så stor sportsbegivenhed.

Bogense: Når en kæmpe sportsbegivenhed som VM i cyklecross kommer til Bogense, kan det ikke undgås af de nærmeste naboer vil blive generet.

Jesper Gantzhorn bor med sin hustru Mai-britt i Kirkestræde, hvor der er ind- og udgang til eventpladsen. Avisen er blevet inviteret indenfor i det hyggelige hjem tæt ved Bogense Kirke.

Jesper Gantzhorn er ikke længe om at få ført os ud i haven. Herfra er der formentlig en af de allerbedste udsigter ud over området ved Bogense Kyst Camping, som denne weekend udgør en vigtig og stor del af den 2,8 kilometer lange cyklecross-rute.

Jesper Gantzhorn kan nærmest røre ved rytterne fra sin terrasse, når de kæmper sig op ad de mudrede skråninger ved kirken. Han er stolt over, at sådan et stort arrangement er havnet i Bogense.

- Jeg kan simpelthen ikke få armene ned. At VM i cyklecross er endt i lillebitte Bogense - det er bare så positivt, konstaterer han.

Annonce
Jesper Gantzhorn har fra sin terrasse formentlig en af de allerbedste udsigter til VM i cyklecross i Bogense. Foto: Emil Hermann.

Fået fribilletter

Jesper og Mai-britt Gantzhorn er nogle af de naboer til VM-pladsen, som har fået fribilletter af Nordfyns Erhverv og Turisme, fordi de bliver påvirket af arrangementet. De har selv søgt om at få fribilletterne tilsendt.

- Som du nok kan høre, gør det mig ikke noget, at løbet nærmest er flyttet ind i min baghave. Jeg skal opleve løbet og stemningen både lørdag og søndag, fastslår Jesper Gantzhorn og tilføjer:

- En by som Bogense lever primært af turismen. Jeg synes, at byen er dygtig til at tiltrække og afvikle store arrangementer. Rosenfestivalen er et kæmpe trækplaster og får 30.000 til 40.000 gæster til byen hvert år, og nu kommer de gamle træskibe fra Fyn Rundt tilbage til Bogense igen til sommer.

I weekenden 20.-21. juli 2019 bliver Bogense igen startby for det tradionsrige Fyn Rundt for bevaringsværdige sejlskibe. Det var havnebyen i øvrigt også i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];