Annonce
Assens

Leder i rørende besked til landsbyskole, der står til at lukke: - Snart bliver der alt for stille over hækken

Leder af Gummerup private børnehave og vuggestue, Hanne-Dorthe Frimodt. Arkivfoto: Michael Bager
Den private børnehave og vuggestue i Gummerup er nærmeste nabo til den kommunale landsbyordning Huset, der står til at lukke, og det er på mange måder en trist situation, fortæller institutionsleder.
Annonce

Gummerup: Landsbyordningen Huset i Gummerup, der er en kommunal skole, børnehave og sfo, står til at lukke.

Det har bestyrelsen bag i hvert fald indstillet til byrådet på grund af et faldende elevtal.

Forvaltningen undersøger i øjeblikket lovgivningen på området, og onsdag er der indkaldt til møde mellem forældre og kommunen.

Lukke-meldingen kommer som en stor overraskelse for flere i lokalområdet. Herunder nabo-institutionen Gummerup private vuggestue og børnehave.

Den ligger på den modsatte side af vejen, og selv om den ene er kommunal, og den anden institution er privat, så har de samarbejdet på kryds og tværs, afholdt fælles sommerfester og den private vuggestue har tidligere været en naturlig fødekæde for den kommunale børnehave.

Det fortæller lederen af den private institution, Hanne-Dorthe Frimodt, der i løbet af weekenden satte sig til tasterne og skrev en rørende besked i en lokal facebookgruppe.

- Vi på den anden side af vejen er i chok og meget kede af den triste besked, vi fik i fredags om, at Huset Gummerup lukker. Vores tanker er hos såvel børn, forældre som personalet i Huset. 11 års godt samarbejde og naboskab blev det til, og vi har værdsat hvert og et. Snart bliver der tomt og alt for stille over hækken, og det er bare så trist, lød det blandt andet i opslaget.

Annonce

Fremtiden er usikker

Lederen uddyber overfor Fyens Stiftstidende, at lokalsamfundet er rystet efter udmeldingen, og der er en vis usikkerhed om, hvad der kommer til at ske.


11 års godt samarbejde og naboskab blev det til, og vi har værdsat hvert og et. Snart bliver der tomt og alt for stille over hækken, og det er bare så trist.

Hanne-Dorthe Frimodt, leder af Gummerup private vuggestue og børnehave


Der går en snak i Gummerup om, hvad man i givet fald kan bruge skolebygningen til, når og hvis den ikke længere skal være folkeskole.

- Uanset hvad det kunne være, vil vi gerne lægge nogle kræfter i, at der kommer til at ske noget, understreger Hanne-Dorthe Frimodt.

- Vi er rigtig kede af, hvis der kommer til at stå en stor bygning gabende tom. Lokalsamfundet skal bare vide, at hvis de arbejder i nogle løsninger, hvor de gerne vil bruge lokalerne til noget, så vil vi gerne bakke op om det uanset, hvad pokker det bliver. Vi bakker op, hvis der er andre kræfter, der tænker noget, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce