Annonce
Kerteminde

Nøgletallet stiger i Fyns corona-hotspot: Nu vender de mobile testcentre retur

I weekenden vender testbilerne retur til Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Smittetrykket i Kerteminde Kommune stiger. Tirsdag lød incidensen på 80.
Annonce

Nordøstfyn: 19 borgere i Kerteminde Kommune har inden for den seneste uge været smittet med corona. Det betyder, at incidens-tallet nu ligger på 80.

Kerteminde er derfor igen hotspot for smitten på Fyn. I Odense ligger tallet på 58,3.

- Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke anbefalet os at gøre noget, og vi følger jo også stadig de anbefalinger, som Styrelsen for Patientsikkerhed har givet os som kommune, fortæller Anders Bjældager, der er konstitueret kommunaldirektør.

Han forklarer, at de medarbejdere, der kan, arbejder hjemme. Desuden er der fortsat besøgsrestriktioner på plejecentre og specialinstitutioner. Derudover overholdes også de restriktioner, der er for skoler og daginstitutioner i forhold til hygiejne.


Vi vil jo i virkeligheden gerne have testet så mange som muligt for at få et så præcist billede som muligt af, hvordan det ser ud.

Anders Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Annonce

Vil gerne teste så mange som muligt

Som noget nyt vil Kerteminde Kommune nu igen forsøge at få testbiler ud. Derfor har kommunen rettet henvendelse til Region Syddanmark, fortæller Anders Bjældager

- Vi vil jo i virkeligheden gerne have testet så mange som muligt for at få et så præcist billede som muligt af, hvordan det ser ud.

Derfor regner han med, at der igen i slutningen af ugen kommer testbiler til kommunen.

- Det bliver nok henover weekenden, fortæller han.

Han satser på, at det hele vil være endeligt på plads onsdag, så de helt nøjagtige tidspunkter og datoer for, hvor testbilerne dukker op, kan blive meldt ud.

Lige nu kan Kerteminde Kommune konstatere, at der er smittede i flere dele af kommunen. Så der er ikke nogen koncentration af smitten i et bestemt område, understreger den konstituerede kommunaldirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce