Annonce
Kerteminde

Nøgletallet falder i Fyns corona-hotspot: Flere mobile testcentre på vej

Tirsdag den 29. september var Region Syddanmark forbi Kerteminde Hallen, hvor de stillede op med et mobilt testcenter. Foto: Helle Kryger
Smittetrykket i Kerteminde Kommune falder en smule, da incidensen er på 76 for onsdag mod 93 for tirsdag.
Annonce

Kerteminde: Tallene bevæger sig i øjeblikket i den rigtige retning for Kerteminde Kommune. Siden lørdag er incidensen - smittede per 100.000 indbyggere - faldet fra 101 til 76 for kommunen. Det betyder, at der i den seneste uge har været 18 tilfælde af coronavirus.

Kerteminde er altså fortsat hotspot for smitten på Fyn, da Odense har en incidens på 47, mens Faaborg-Midtfyn er på 41. En kommune kommer på myndighedernes observationsliste, når der er over 20 tilfælde per 100.000 indbyggere.

På lørdag sender Region Syddanmark to mobile testcentre til Munkebo og Langeskov. Kerteminde Kommune vil torsdag have flere detaljer på plads om, hvor de kommer til at være, og hvilket tidsrum, der er mulighed for at blive testet i.

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde, fortæller, at kommunen som en ekstra foranstaltning har valgt at omlægge et fysisk møde til at være virtuelt for at undgå risikoen for smittespredning.

- Vi har i denne uge besluttet at aflyse mødet med udvalgsformanden. Man har også besluttet at økonomiudvalgsmødet holdes som et virtuelt møde for, at vi heller ikke selv får spredt noget nu, hvor vi mødes, siger Anders Bjældager.


Man har også besluttet at økonomiudvalgsmødet holdes som et virtuelt møde for, at vi heller ikke selv får spredt noget nu, hvor vi mødes.

Anders Thønning Bjældager


Annonce

Færre nye tilfælde

I Kerteminde ser kommunen, at færre nye borgere bliver smittet med coronavirus, da andre ryger ud af statistikken.

- Vi ser færre nye tilfælde nu, fordi der hver dag falder nogle ud i den anden ende. Det ser ud til, at smitten så småt begynder at falde igen, siger Anders Bjældager.

Han tilføjer, at der fortsat ikke er nogen nye tilfælde på kommunens institutioner.

- Vi har stadig ikke nogen smittetilfælde, der knytter sig til, at vi har måttet hjemsende skoler eller dagtilbud. Vi har heller ikke haft smittetilfælde inde i vores plejecentre eller sociale tilbud.

Kerteminde Kommune har fortsat besøgsrestriktioner på både plejecentre og sociale tilbud, hvor der er borgere eller ansatte, der kan være i risikogruppen. Det er en del af de to påbud, som kommunen fik i sidste uge.

Samlet set har 59 borgere indtil nu været smittet med covid-19 i Kerteminde Kommune.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce