Annonce
Sport

Nøglerne til sejr over Wales hedder Schmeichel og Eriksen

Christian Eriksen er bevidst om sin store rolle på landsholdet, men påpger også, at målene ikke bare kommer af sig selv,hvilket de første mange kampe i landsholdstrøjen også viste. Foto: Reuters/Matthew Childs.

En tæt defensiv og en målscorende Christian Eriksen har været med til at kendetegne det danske landshold i en lang periode. Derfor får de naturligvis også vitale roller mod Wales, der har meldt Gareth Bale klar til kamp

FODBOLD: Skal Danmark nappe en sejr i Cardiff fredag aften, kræver det stærke præstationer fra målmand Kasper Schmeichel og holdets offensive troldmand Christian Eriksen.

De er ifølge Danmarks landstræner Åge Hareide nøglerne til endnu en sejr over Wales.

- I fodbold handler det om at holde eget mål rent og så score i den anden ende. Det er meget enkelt. Det er altid nøglerne, grinede landstræneren, og pegede på sine to sidemænd ved torsdagens pressemøde.

- Kasper har stået fantastisk for os og været med til at holde modstanderne nede på to scoringer i hele 2018. Og Christian scorede to gange mod Wales sidst, scorede også til VM, så det er også hans opgave at skabe noget i kamp, sagde Åge Hareide.

Og den 26-årige Tottenham-stjerne nikkede.

- I de første 50 landskampe, jeg spillede, gik det den anden vej, men jeg er begyndt at lave mål på landsholdet, og det håber jeg også, at jeg kan gøre i denne kamp. Det er altid godt at score mål, men det kommer ikke af sig selv. Vi vil gerne slutte godt af i Nations League, ja, for hele 2018. Det har været et godt år, lød det fra Eriksen.

Åge Hareide anerkender, at holdet først og fremmest er blevet hyldet for den stærke defensiv, men det bliver ikke tilgangen mod Wales bare at parkere bussen.

- Vi har en solid defensiv, og Kasper Schmeichel gør ikke det hele selv, men får masser af hjælp fra holdet. Det er ikke et fokus, at vi skal forsvare kompakt, for der er mange dygtige boldspillere på holdet, der gerne vil angribe. Det er den bedste måde at forsvare på, og det bliver også udgangspunktet fredag, kom det fra landstræneren, der dog nok bruger en smule forberedelsestid på hjemmeholdets Gareth Bale, der trods problemer med en ankel på det seneste er meldt klar til kamp.

- Han har det godt. Han ankom lidt senere end resten af truppen, fordi han spillede søndag aften, men han har haft det fint hele ugen. Han er klar, sagde Ryan Giggs, walisisk landstræner, på det walisiske landsholds pressemøde torsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce