Annonce
Håndbold

Nøglekampe for HC Odense

HC Odenses Andreas Madsen fyrer kanonen af mod Roskilde Håndbold i idrætshallen i søndags. Hjemmeholdet vandt opgøret 33-26. Foto: Michael Bager
Efter en tiltrængt sejr over Roskilde Håndbold i søndags venter der tre nøglekampe for HC Odense med den første hos Høj Elite, lørdag.

HÅNDBOLD: Efter otte kampe uden sejr kunne HC Odense i mændenes 1. division endelig sætte to point ind på kontoen i søndags efter en arbejdssejr 33-26 på hjemmebane i Odense Idrætshal over bundholdet fra Roskilde.

- Det var en forløsning for os alle. Men specielt for spillerne, lyder det fra cheftræner Martin Hjortshøj.

Sejren kom på det helt rigtige tidspunkt for fynboerne. Der venter nemlig tre deciderede nøglekampe i træk for HC Odense. Lørdag skal Hjortshøj & Co. på besøg hos Høj Elite, der ligesom HC Odense har 14 point lige over rækkens bundfelt, og derefter skal fynboerne møde to decidere bundhold - FIF på udebane og TM Tønder Håndbold, der på ganske kort tid er røget fra ligaen til status bundhold i den næstbedste række, på hjemmebane.

I starten af sæsonen lammetævede Odense Håndbold netop Høj Elite hjemme med en sejr på 17 mål. Alligevel maner Hjorthøj til besindighed. Han siger:

- Vi spillede sæsonens bedste kamp. Alt lykkedes for os - intet lykkedes for Høj. Så Høj vil ganske givet også komme med masser af revanchelyst.

En af Høj's styrker er et ganske kompakt og stærkt forsvar 6-0.

HC Odense har fortsat målmand Loke Brasen og skytten Christoffer Werenberg ude med alvorlige fingerskader. Og de vender sandsynligvis ikke tilbage til holdet i januar.

- I det hele taget har vi været inde i en periode med mange skader. I mine to og et halvt år har vi ikke haft så mange uheld, som Martin Hjortshøj konkluderer.

Til gengæld har nye, unge spillere grebet chancen i fravær af bærende kræfter. Det gælder blandt andre den højrehåndede højreback, Lukus Risum, der scorede fem mål mod Roskilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce