Annonce
Assens

Nødvendige tiltag i gang lige nu: Medarbejder på plejecenter testet positiv

En medarbejder er konstateret smittet med Covid-19 på et plejecenter i Verninge. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce

Verninge: En medarbejder på plejecentret Sydmarksgården i Verninge er smittet med Covid-19.

Det skriver Assens Kommune i en kortfattet pressemeddelse sent fredag eftermiddag.

Medarbejderen er derfor sendt hjem i isolation.

"Sydmarksgården har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Assens Kommune sat gang i de nødvendige tiltag, herunder test af beboere og medarbejdere", står der i pressemeddelelsen.

Men hvad betyder det, når der står "nødvendige tiltag"? Hvad betyder det for de andre beboere og besøgende? Plejecentret drives af Danske Diakonhjem. Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem, siger:

- Vi har en medarbejder, der har været sammen med en veninde som ringede til hende i onsdags og fortalte, hun var blevet testet positiv. Derfor sender vi selvfølgelig den pågældende medarbejder hjem.

Medarbejderens test viste, at hun var smittet med Covid-19. Svaret kom ved middagstid fredag, oplyser Emil Tang.

Medarbejderen har ifølge Emil Tang været på Sydmarksgården to formiddage senest, så det er begrænset hvor mange mennesker, hun har været sammen med.

- Vi har ikke andre, der har symptomer på nogen måder. Efter aftale med Patientstyrelsen, så siger de til os: 'I skal egentlig ikke ændre på jeres almindelige måde at arbejde på nu. De regler, som er udstukket fra Sundhedsstyrelsen, skal i fortsætte med at følge', fortæller Emil Tang.

- I forhold til besøg, så er der heller ingen besøgsrestriktioner. Så pårørende må gerne komme og besøge deres familie, tilføjer han.

Annonce

Særlig opmærksomhed

Men hændelsen betyder, at samtlige beboere og ansatte skal testes. Det sker lørdag.

- Så håber og beder vi bare til, at alle bliver testet negativ, siger Emil Tang.

I pressemeddelsen skrives det, at Sydmarksgården "overholder alle retningslinjer og anvisninger fra Sundhedsstyrelsen med henblik på at forebygge yderligere smitte. Det er desuden indskærpet, at medarbejderne skal blive hjemme ved den mindste symptom på Covid-19 og være særligt opmærksomme på, om de får feber".

Derudover, så har ledelsen på plejecentret bedt medarbejderne om at være "særligt opmærksomme på ændringer i beboernes tilstand".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce