Annonce
Indland

"Nødsporsløsning": - Tre år? Så kan vi ligeså godt få det tredje spor nu

Bilister på Fynske Motorvej undrer siger over, at det tager tre år at klargøre nødsporet til kørsel.

- Hvis der skal gå tre år, inden vi kan bruge nødsporet, så kan man lige så godt gå i gang med at bygge et tredje spor nu.

Sådan lyder det fra lastbilchauffør Martin Stoffers, i kølvandet på at finansminister Kristian Jensen (V) mandag præsenterede regeringens forslag om at inddrage nødsporet på Fynske Motorvej i myldretiden, hvor folk kører til og fra arbejde.

- Det vil helt klart hjælpe på den fynske motorvej i myldretrafikken. Men går der tre år, inden vi kan bruge det, så nytter det jo ingenting, siger Martin Stoffers, der er at finde på Fynske Motorvej i omegnen af 18 dage om måneden.

Hos Helle Pedersen, der i øjeblikket pendler fra Charlottenlund til Aarhus tre gange om ugen, falder forslaget heller ikke i god jord. Sikkerheden vægter højere end fremkommeligheden, mener hun.

- Jeg synes, det er en dårlig idé. Der skal være plads til ambulancer og politi, og hvad der ellers skal være i et nødspor. Enten er det et nødspor, eller også er det en tredje vejbane, siger Helle Pedersen.

Regeringens plan betyder, at der er en hastighedsbegrænsning på 100 km/t, når nødsporet er åbent for kørsel. Det vil tage tre år at forstærke det, så det er køreklart til den ekstra trafik, sagde finansministeren mandag. Prisen er på 231 millioner kroner.

Der er dog ikke udelukkende ris at hente blandt bilisterne på Fynske Motorvej. Ifølge Michael Andersen fra Ganløse har man forsøgt sig med et tilsvarende tiltag mod København, forklarer han.

- På strækningen mellem Farum og Bagsværd har man faktisk udnyttet en tilsvarende løsning, og det fungerer godt. Der må man køre 80 km/t, og det gør, at langt flere biler kan passere igennem, siger Michael Andersen og tilføjer:

- Efter at have set løsningen mellem Farum og Bagsværd synes jeg til gengæld ikke, at det ligner noget, der tager tre år at løse. Snarere tre måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce