Annonce
Læserbrev

Nødråb. Børn og unge før boldspillende voksne

Læserbrev: De 10 fynske musikskoler arbejder i fællesskab for den musikalske talentudvikling på Fyn. Arbejdet støttes økonomisk af Kulturministeriet og de fynske kommuner via musikskolerne.

Gennem de sidste år har Odense Musikskole lagt lokaler til en månedlig sammenspilslørdag for de fynske musikskolers talentelever på Østre Kulturcenter i Danmarksgade.

I denne sæson har det været vanskeligt at få plads til de op mod 125 medvirkende unge musikere og deres professionelle musiklærere, da et sådant arrangement kræver mange kvadratmeter og store lokaler til fx afvikling af symfoniorkester, koraktivitet samt til sang, spil og bevægelsesfag.

Det har imidlertid været problematisk at få tildelt brugen af ekstra fritidsfaciliteter på Østre Kulturcenter, hvor Odense Musikskole har til huse, da den lokale sportsaktør håndboldklubben Stjernen har fortrinsret til lokalerne. Først når årets kampplan foreligger i september måned, kan Odense Musikskole og dermed de fynske musikskoler få en tilbagemelding på hvilke lørdage, der kan tildeles i de kommunale fritidsfaciliteter til det fælles kulturelle samarbejde for unge fynske musiktalenter.

Ifølge anvisningsreglerne for fritidsfaciliteter i Odense Kommune prioriteres aktiviteter for børn og unge før voksne. Det giver derfor ikke mening, at de kommunale fritidsfaciliteter bruges til opvarmning af voksne håndboldspillere i forbindelse med kampafvikling i den lokale hal. Dermed udelukkes 125 unge musikere fra en væsentlig del af deres musikalske talentudvikling på de planlagte lørdage, nemlig fællesskabet omkring symfoniorkester, koraktiviteter og de musikalske bevægelsesfag, der kræver mere plads end et almindeligt musiklokale.

Arkivfoto: Nyborg Heldagsskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odenses bedste løbere testede formen

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Odense

Odense vil også være CO2-neutral: I Aarhus og København er biltrafikken smertensbarnet

Annonce