Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nødpasning, lukkede haller og forbud mod besøg: Sådan lukker Faaborg-Midtfyn ned

Alle administrative bygninger lukkes ned og medarbejdere sendes hjem. Byrådssalene vil dog tages i brug i forbindelse med politiske møder - som dog forkortes mest muligt. Arkivfoto: Tim Visti
Efter krisemøder mere eller mindre hele torsdagen er Faaborg-Midtfyn Kommune nu klar med en nødplan for de næste uger som et led i at mindske corona-smitten.
Annonce

Brødtekst

1) Nødpasning

Alle skoler og daginstitutioner holder lukket fra mandag. Der vil dog være nødpasning på alle matrikler.

Nødpasning gælder kun forældre, der varetager vigtige funktioner i samfundet eller ikke har andre muligheder for at få passet deres barn. Kontakt lederen i din institution for at aftale nærmere.

Skolerne arrangerer desuden fjernundervisning.

2) Ingen besøg på plejehjem

Kommunens plejehjem er lukket for besøg, da beboerne er en særlig udsat målgruppe for coronavirus. Pårørende opfordres til holde kontakt via telefon. Pårørende kan få adgang, hvis det er livskritisk.

3) Hjemmepleje og sygepleje

Alle ældre, der får hjemmepleje, vil også få det i de kommende uger. For at begrænse personkontakten mest muligt vil nogle dog kunne opleve en ændret hjemmepleje. F.eks. vil klippekortordningen være lukket midlertidigt ned.

Sygeplejeklinikkerne på Åløkkeparken og Tingager Plejehjem holder lukket i perioden. Borgere, der normalt kommer i de to klinikker, vil fortsat kunne modtage hjælp. De berørte borgere vil blive kontaktet. Klinikken på Prices Have Centeret holder fortsat åben, da borgerne kan komme til klinikken uden at gå gennem plejehjemmet.

4) Jobcenter

Jobcenteret lukker, men vil køre med et nødberedskab, så det får ikke konsekvenser for udbetaling af ydelser.

Planlagte samtaler og møder i perioden frem til 27. marts vil blive ombooket til telefon, og berørte kontaktet telefonisk.

5) Socialområdet, underretninger og andet

På kommunens døgninstitutioner fortsætter driften på normal vis. Dog er Lundens Aflastningstilbud lukket.

Myndighedsområdet Børn og Familie, der blandt andet arbejder med underretninger og støtte til udsatte børn og deres familier, fortsætter arbejdet på normal vis.

Sundhedsplejen forsætter som normalt og vil stadig besøge familier med nyfødte.

Tandplejen vil kun stå til rådighed ved akutte situationer.

6) Administrative bygninger lukkes

Alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske opgaver, er sendt hjem og arbejder som udgangspunkt hjemmefra. De kommunale administrationsbygninger lukkes ned. Alle medarbejdere får løn i perioden.

De politiske udvalgsmøder afholdes som fysiske møder som planlagt - dog med forkortede dagsordener og i byrådssalene, hvor der er god plads.

7) Trafik

Park og Vej opretholder et beredskab i tilfælde af vintervejr, væltede træer osv.

Færgen til Lyø og Avernakø og færgen til Bjørnø sejler som normalt, men for at minimere risikoen for smittespredning af coronavirus gælder følgende forholdsregler: Bilister skal så vidt muligt blive i bilen, hold afstand og følg anbefalinger om hygiejne, køb så vidt muligt billet online.

Er du blevet syg med influenzalignende symptomer og skal til læge, skal du kontakte færgen på telefon 24 83 50 99 tidligst muligt før afgang, så der kan iværksættes de bedst mulige foranstaltninger.

Færgekontoret er indtil videre lukket for personlig betjening, men telefonerne er åbne som normalt, i tiden 10 til 12 på hverdage.

8) Kultur og fritid

Musikskolen er lukket, og alle arrangementer er aflyst.

Idrætscenter Midtfyn og Forum Faaborg lukker. Det forventes, at de selvejende haller gør det samme.

Bibliotekerne er lukket, og alle arrangementer aflyst. Der vil i perioden ikke blive udskrevet bøder for bøger, der afleveres for sent.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Annonce