Annonce
Sport

Nødlandsholdets anfører er stolt efter debut i Slovakiet

Christian Offenberg mener, at det danske landshold med 17 debutanter slap godt fra kampen i Slovakiet.

Det var en tilfreds Christian Offenberg, der onsdag aften gjorde status efter sin debut for Danmarks A-landshold i fodbold.

Sammen med 16 andre debutanter på det såkaldte nødlandshold var Avarta-spilleren med til at tabe 0-3 til Slovakiet i Trnava i en testkamp.

- Jeg synes, vi kommer herfra med æren i behold. 0-3 er okay, siger Christian Offenberg til Kanal 5.

Angriberen, der var Danmarks anfører, så sit hold gøre det godt mod Slovakiet, der stillede med stjernespillere som Marek Hamsík og Martin Skrtel i startopstillingen.

Det danske hold, der bestod af spillere fra de lavere rækker og futsallandsholdet, havde dygtighed og held til at trække tempoet ud af kampen.

- Vi stod godt på banen, og de kom ikke frem til det store. Jeg synes, det var rigtig flot, jeg er stolt, siger Christian Offenberg.

Han og de øvrige spillere på det danske hold blev bedt om at spille kampen af Dansk Boldspil-Union (DBU).

DBU er i øjeblikket i konflikt med de sædvanlige spillere på A-landsholdet om en ny landsholdsaftale.

Parterne har ikke været i stand til at lukke en aftale, og derfor var stjernespillere som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær ikke til rådighed i testkampen i Slovakiet.

DBU sørgede for at stille med et alternativt landshold, fordi et afbud til kampen kunne betyde store sanktioner fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Christian Offenberg og de øvrige spillere kan komme i aktion igen på søndag, når Wales kommer på besøg i Aarhus i en kamp i den nyoprettede Nations League.

DBU har meddelt, at der ikke bliver forhandlinger med Spillerforeningen, der forhandler på de sædvanlige landsholdsspilleres vegne, mellem de to landskampe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce