Annonce
Nordfyn

Nødhjælp: Kirkernes indsamling er digital

Pengene fra årets sogneindsamling går til mennesker i verdens fattigste land. Som for eksempel et projekt i Nepal, hvor klimaforandringerne ødelægger de traditionelle rismarker. I landsbyen Parsatal har indbyggerne fået hjælp til at lave de tidligere rismarker om til en fiskesø. Hvert år sætter Folkekirkens Nødhjælp 5000 småfisk ud i den kunstige sø. Foto: Jakob Dall

Nordfyn: Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling er ramt af coronavirus.

Frygten for smittespredning betyder, at årets indsamling - ligesom sidste års - foregår digitalt, i stedet for at indsamlere går fra dør til dør med indsamlingsbøtter.

I stedet kan alle, såvel sogne og som enkeltpersoner starte en indsamling på Folkekirkens Nødhjælps side indsamling.noedhjaelp.dk, hvor man kan donere et valgfrit beløb. Indsamlingen løber frem til søndag den 14. marts.

Blandt de sogne, der har sat gang i en lokal indsamling, er Østrup, Skeby og Gerskov,  Otterup, Søndersø og Vigerslev.

Pengene, der bliver doneret fra danskere hjemme ved tasterne, går til mennesker i verdens fattigste lande, hvor corona-pandemien har sendt endnu flere ud i sult og fattigdom, og hvor klimaforandringerne også rammer hårdt.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan mødes, som vi plejer, til Danmarks hyggeligste indsamling. Men måske er det ikke helt skidt at være tvunget til at tænke nyt. Derfor opfordres alle på Nordfyn til at samle ind digitalt, siger Keld Balmer Hansen, der er indsamlingsleder i Skovløkkeområdet (Østrup og Skeby).

Ud over de digitale indsamlinger er der også mulighed for at støtte sogneindsamlingen via sms eller mobilepay. Du kan se alle mulighederne på indsamling.noedhjaelp.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce