Annonce
Erhverv

Odense-virksomhed tjener stort på godt havevejr

Johnny Lolk og Texas har installeret seks lagerautomater og har yderligere tre på vej. Foto: Texas Andreas Petersen
For nogle år siden var plæneklipper-virksomheden Texas i Odense nede i en bølgedal med store underskud. Men nu har den præsteret det bedste regnskab nogensinde.
Annonce

Odense: Hvis du er haveejer, husker du muligvis 2019 for en masse arbejde med græsplænen. Årets vejr gav perfekte vækstbetingelser til de danske plæner, så der skulle slås græs mange gange i sæsonen.

Den grønne sommer satte et meget positivt præg på AP Trading-koncernen i Højby syd for Odense. Her sælger man et af de største mærker i Danmark inden for benzindrevne plæneklippere - Texas. Og den lange og grønne 2019-sæson skabte stor efterspørgsel på salget Danmark, der var det bedste i en længere årrække.

- Forårssæsonen startede lidt senere end normalt, men kom hurtigt i gang. Normalt slutter højsæsonen i juni, men efterspørgslen efter plæneklippere og andre motoriserede havemaskiner fortsatte og var ret konstant hen over sommermånederne. Salget i Danmark var i sommermånederne langt bedre end de foregående tre-fire år, så vi er meget tilfredse med 2019-sæsonen, siger direktør Johnny Lolk, Texas, i en skriftlig udtalelse.

AP Trading ApS

Hjemsted: Odense S

CVR-nummer: 83178213

Direktion: Finn Winther Petersen

Bestyrelse: Tom Winther Petersen (formand), Arne Winther Petersen, Finn Winther Petersen, Hannah Winther

Ejere: Tom Winther Petersen, Arne Winther Petersen, Finn Winther Petersen, Hannah Winther (25 procent hver)

Regnskabstal for 2018/19 (Tal for 2017/18 i parentes):

Brutto-fortjeneste/-tab: 57 millioner kr. (50)

Resultat før skat: 13 millioner kr. (7)

Resultat efter skat: 11 millioner kr. (6)

Egenkapital: 69 millioner kr. (60 millioner kr.)

Antal ansatte: 102 (93)

Annonce

Bedste overskud i mange år

Både vejret og økonomien var en stor forandring i forhold til tørkeåret 2018, da de færreste haveejere tænkte ret meget på at slå de brune plæner. Virksomheden oplyser ikke omsætningen, men for hele koncernen steg bruttofortjenesten fra 50 til 57 millioner kroner på grund af salgsfremgangen både i Danmark og på andre markeder.

Overskuddet fra driften steg nogle millioner, og dertil kom meget bedre resultater på de finansielle poster samt en flot fremgang i resultatet i en 40 procent ejet virksomhed i Kina. Sammenlagt har det givet en kraftig fremgang i overskuddet, der voksede fra syv til 13 millioner kroner før skat - det højeste i hvert fald i de seneste 10 år.

Også målt i kontanter har det været et indbringende år, beholdningen af likvider voksede med 11 millioner kroner, og der blev også plads til at udbetale et udbytte på en millioner kroner til ejerne, som er efterkommerne af stifteren Andreas Petersen.

Annonce

Fremgang i Asien

Der har ellers været nok at bruge penge på i virksomheden. I 2019 blev der installeret seks avancerede lagerautomater på hovedsædet i Højby, og i foråret 2020 kommer der yderligere tre. I løbet af de kommende måneder vil man også kunne tage et nyt lager på 2000 kvadratmeter i brug.

- Automatiseringen af lageret har sparet os masser af arbejdstid og betyder, at vi ekspederer kunderne hurtigere og udnytter vores plads mere optimalt. Det er en del af nøglen til vores succes, siger Johnny Lolk.

Koncernen har produktion på to fabrikker i Kina og har desuden et selskab i Indien. Alle steder har der været tilfredsstillende resultater.

- Vi har set en rigtig positiv udvikling på begge kinesiske fabrikker samt i vores indiske salgsselskab, som primært sælger større, professionelle Texas landbrugsfræsere. Styrken i hele Texas/AP-koncernen er, at vi har mange ben at stå på, og at vores aktiviteter er spredt globalt, siger Johnny Lolk ifølge den skriftlige kommentar.

I 2016 blev han direktør for driften af hele Texas-koncernen, hvor han i forvejen var ansat, efter en turbulent periode med to kortvarige direktør-ansættelser og dårlige resultater. Hans første år endte også med underskud, men siden har han kunnet fremvise flot fremgang. En af ejerne, Finn Winther Petersen, har den mere formelle titel som direktør for moderselskabet AP Trading.

Texas sælger blandt andet plæneklippere, havefræsere, hækkeklippere og har et af Danmarks største udvalg af havemaskiner. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Texas blev grundlagt i 1960 af Andreas Petersen. Johnny Lolk blev direktør i marts 2016. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce