Annonce
Kerteminde

Næstformand om besparelser på handicapområdet: - Det er urealistisk

Lone Kiilerich (DF), næstformand i Ældre,- Handicap- og Psykiatriudvalget, mener, at der er skåret helt ind til marven, når det kommer til besparelser på området.
En styregruppe var nedsat til at finde besparelser på 9,4 millioner kroner på handicapområdet, men fandt kun besparelser for 3,2 millioner. Det er urealistisk at spare så meget, siger udvalgets næstformand.

Kerteminde: Styregruppen i Kerteminde Kommune nåede ikke i mål med at finde besparelser på 9,4 millioner kroner på handicapområdet. Ifølge næstformand i Ældre-, Handicap- og Psykiatriudvalget, Lone Kiilerich (DF), er der ikke flere penge at spare.

Lone Kiilerich anser det ikke som sandsynligt, at pengene findes.

- Lige umiddelbart mener jeg, det er urealistisk, fordi vi har ikke flere knapper at skrue på. Vi får af staten pålagt flere og flere udgifter, og der følger ikke penge med. Det er overordnet det, der er galt. Der kommer ingen penge ovenfra.

Hun siger, at det bliver en udfordring at finde de planlagte besparelser allerede til næste år, hvor de første 7,4 millioner skal findes.

- Det bliver et problem at finde 7,4 millioner. Jeg kan ikke se, hvor vi skal spare mere.

Annonce
Lige umiddelbart mener jeg, det er urealistisk, fordi vi har ikke flere knapper at skrue på.

Lone Kiilerich (DF), næstformand i Ældre,- Handicap- og Psykiatriudvalget

Der er skåret helt ind til marven

Hun synes, at der er sparet nok på området, og hun ser de mange nuværende besparelser som årsag til, at styregruppen ikke fandt det nødvendige beløb.

- Det er et tegn på, at vi har skåret ind til benet flere år i træk. Vi har de seneste år skåret og skåret og skåret, og nu er vi ikke længere inde ved benet, vi er helt inde ved marven.

Styregruppen har ellers ifølge hende været godt skruet sammen, men de manglende forslag viser blot udfordringens størrelse.

- Det viser blot, hvor svært det er at spare, for styregruppen har været sat godt sammen. Der har været både medarbejdere, pårørende og folk fra Handicaprådet.

Uro i styregruppen ikke årsag til manglende forslag

Flere repræsentanter i styregruppen har sagt, at de følte, ledelsen var diktatorisk og manipulerende, og der var manglende adgang til vigtigt talmateriale. Kritik som formanden for gruppen selv har afvist.

Lone Kiilerich tror ikke, at uroen i gruppen har påvirket de manglende besparelsesforslag.

- Jeg tror overordnet, at det er fordi, der ikke er mere at komme efter. Jeg tror ikke, at styregruppen kan se, hvor de kan spare mere.

Hun forstår dog repræsentanterne, hvis tilfældet er, at de ikke har haft adgang til de nødvendige tal.

- Hvis de ikke har haft dem, så kan jeg godt forstå, de er meget utilfredse. Jeg ville hellere ikke sidde at spare et eller andet sted, hvis jeg ikke havde de tal, som jeg skulle bruge for at se, om der er en besparelse.

Paletten i Munkebo er et af de steder, der måske i fremtiden skal stå for fællesspisning. Arkivfoto. Foto: Lasse Hansen

Har det svært med at spare

Lone Kiilerich har det ikke godt med, at der skal spares yderligere på området.

- Jeg har meget, meget svært ved alene de besparelser, vi har fundet frem til styregruppen. Det er vores svageste borgere, vi har med at gøre, der ikke kan klare sig selv. Stod det til mig, skulle vi overhovedet ikke spare mere på det her område.

Hun siger, at borgerne bor på bosteder og støttecentre, fordi de ikke kan klare sig selv.

Besparelserne er på dagsordenen på udvalgsmødet i næste uge, hvor det skal besluttes, hvilke forslag der skal gennemføres.

Værestedet Møtrikken er et af de steder, hvor der er foreslået besparelser. Arkivfoto. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce