Annonce
Nordfyn

Næsten to år efter lukning: Bognæs sat til salg

Bognæs' hovedbygning er fra 1983 og renoveret i 2002, hvor der også blev bygget til. Nu er hele området sat til salg. Arkivfoto: Magnus Harkjær
Region Syddanmark udbyder den lukkede institution i Bogense til salg. Interesserede har frist til 27. maj.

Bogense: Godt 2700 ledige kvadratmeter centralt placeret i Bogense venter på en ny ejer. De mange kvadratmeter er fordelt på en hovedbygning på 2560 kvm og to mindre bygninger.

Sælgeren er Region Syddanmark, der nu har sat den tidligere døgninstitution for handicappede, Bognæs, i udbud.

Bognæs lukkede 1. juli 2017, og siden har de store røde bygninger langs Vestergade stået tomme og udsatte for forfald og hærværk.

Grundarealet er på 11.472 kvadratmeter, og Region Syddanmark lokker i salgsannoncen med, at der kun er cirka 500 meter til Bogense Havn med mange publikumstilbud.

Regionen havde i første omgang forsøgt at få statens ejendomsselskab Freja til at overtage den lukkede institution, men det kræver en særlig tilladelse fra Folketingets finansudvalg, så nu sender regionen altså selv ejendommen på markedet.

Interesserede købere har frem til den 27. maj til at indsende tilbud til Region Syddanmark, og derefter er det planen, at sagen skal behandles i forretningsudvalget den 11. juni. Men det er dog ingen garanti for, at et salg sker hurtigt derefter, for ifølge salgsannoncen forbeholder regionen sig ret til at forkaste alle tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce