Annonce
Kultur

Næsten alle kirker i Assens Kommune åbner kristi himmelfartsdag

I Vor frue Kirke, hvor Ole Hyldegaard Hansen er præst, må der være 68 personer samlet. Kirkerne er undtaget af forsamlingsforbuddet. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Provst Ole Hyldegaard Hansen fortæller, at alle kirker i Assens Kommune åbner i denne uge. De fleste har gudstjeneste torsdag, mens enkelte venter til søndag.

Siden 18. maj har landets folkekirker og andre trossamfund igen haft lov til byde folk indenfor efter måneders lukning under coronakrisen. I Assens Kommune åbner langt de fleste kirker med gudstjenester på kristi himmelfartsdag, fortæller provst i Assens Provsti, Ole Hyldegaard Hansen.

- Der er ganske få, der først kan nå at blive klar til på søndag, fortæller han.

Når kirkerne åbner, er det med regler for, at der skal være fire kvadratmeter gulvplads pr. kirkegænger, og at folk skal sidde med to meters afstand, mens de synger salmer, med mindre de kommer fra samme husstand.

I Vor Frue Kirke, hvor Ole Hyldegaard Hansen selv er præst, holder man gudstjeneste klokken 10.30 torsdag, og frem for at spritte salmebøger af eller sætte dem i karantæne mellem gudstjenester, har man valgt at printe salmeark, som smides væk efter brug. Der holdes ikke altergang, fordi kirkegængerne der vil komme for tæt på hinanden, siger han.

Også i Tommerup og Broholm Kirker er der gudstjenester på programmet torsdag, og sognepræst Karen Frendø Ebbesen glæder sig til at se sine sognebørn igen.

- Jeg er meget, meget glad for, at vi nu kan åbne dørene for gudstjenester og aktiviteter igen. Det har været nogle mærkelige måneder, og der er naturligvis stadig mange særlige retningslinier, som vi skal følge, for at passe bedst muligt på hinanden. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at holde gudstjenester og mødes igen, skriver hun i en mail til Fyens Stiftstidende.

I Tommerup og Broholm Kirker er der gudstjeneste henholdsvis klokken 9.15 (Broholm) og 10.30 (Tommerup).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce