Annonce
Kerteminde

Næsten 200 kommentarer på Facebook: Restauratør endte i en shitstorm

Annesofie Melgaard opfordrer folk til at tale hinanden op på de sociale medier. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Da indehaver af brasseriet Langegade Nr. 2, Annesofie Melgaard, i weekenden gav udtryk for, at hun blev ret frustreret over, at genåbningsdatoen blev ændret over natten, var det ikke alle på Facebook, der forstod hende.

Kerteminde: - Vi har meget med at tale hinanden ned. Jeg tror, at vi som samfund bør overveje, hvordan vi vil bruge de sociale medier. Om vi vil snakke hinanden op, eller vi vil snakke hinanden ned, siger Annesofie Melgaard, der er indehaver af restaurant Langegade Nr. 2 i Kerteminde.

- Det gælder helt oppefra, politikere og aviser, men det gælder også almindelige borgere, understreger hun.

På fyens.dk og i Fyens Stiftstidende gav restauratøren i weekenden udtryk for, at hun samtidigt med at være meget glad for, at hun onsdag får lov til at åbne sin restaurant helt for gæster, er frustreret over de vilkår, det kommer til at ske under. Hun fortalte, hun ikke synes, at de er ordentlige og anstændige.

Annonce

Annesofie Melgaards synpunkter sendte hende ud i en mindre orkan af kommentarer på Facebook, hvor folk mente, at hun brokkede sig unødigt og burde udtrykke glæde over, at hun nu må åbne.

Sig det højt

Restauratøren understreger, at hun bestemt også er glad for, at hun må åbne, og hun glæder sig til at se gæster igen.


Danmark består bare ikke kun af folk, der har økonomisk rådighed til bare at starte op. Det består også af enkeltmandsvirksomheder, og som enkeltmandsvirksomhed har du brug for mere tid både til at åbne og lukke.

Annesofie Melgaard


- Jeg tror, at folk er kommet med de kommentarer, de er på grund af den overskrift, der var på nettet, og fordi jeg var så frustreret over de betingelser, jeg fik på så kort tid, forklarer hun.

Samtidigt synes hun dog, at det var vigtigt for hende, at hendes frustrationer blev sagt højt.

- For hvis der ikke er nogen, der siger det højt, får vi ikke informationerne ud til vores politikere, hvor de kan se tingene lidt mere nuanceret og ikke kun oppefra.

- Danmark består bare ikke kun af folk, der har økonomisk rådighed til bare at starte op. Det består også af enkeltmandsvirksomheder, og som enkeltmandsvirksomhed har du brug for mere tid både til at åbne og lukke. Ellers kommer det til at koste en masse penge, og det har vi bare ikke råd til, siger hun

Annonce

Mistede tid

Annesofie Melgaard havde regnet med, at hun havde god tid til at åbne, men den tid mistede hun, da sundhedsministeren natten til fredag indgik en aftale med en række politikere om en mere udvidet genåbning af restauranter og cafeer.

Pludselig blev det en hastesag, at hun kunne åbne sin restaurant. Den plan, hun ellers havde lagt, blev fejet af bordet, og den annoncering, hun havde bestilt og betalt for, var ikke længere gældende.

- Ligesom man tager hensyn til de store koncerner eller til de mennesker, som har økonomisk baggrund bag sig, skal vi altså se vores nation som en helhed og have forståelse og respekt for hinanden. De små enkeltmandsvirksomheder har også nogle, som de skal lønne og tage vare på. Og det koster altså os, når der skal åbnes på den her måde.

- Det går ikke kun ud over mig, men også ud over mine medarbejdere. Dem har jeg også et ansvar for, forklarer hun.

- Det var derfor, jeg blev frustreret.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce