Annonce
Fyn

Næsten 20 om dagen: Fartkontroller var mest effektive i Middelfart

44.822 fartbøder blev udskrevet fra politiets automatiske trafikkontroller på Fyn sidste år. Det fremgår af tal fra Rigspolitiet. Arkivfoto: Michael Bager.
Knap 45.000 bilister blev sidste år blitzet i en automatisk fartkontrol på Fyn, viser tal fra Rigspolitiet. Der blev givet flest bøder på veje i Odense, men i forhold til antallet af kontroller var fotovognene mest effektive i Middelfart Kommune.

Fyn: Dagligt blev flere end 1000 bilister på de danske veje sidste år foreviget af et kamera i en automatisk fartkontrol (ATK). Det viser Rigspolitiets tal for de automatiske kontroller i 2018, som Mikonomi.dk har fået indsigt i.

I hele 2018 var fotovognene i aktion 9216 gange, og de udskrev flere end 540.000 bøder til bilister, der kørte for hurtigt. Knap ni procent af fotovognenes kontroller foregik på Fyn, og her resulterede deres indsats i 44.822 fartbøder, viser tallene fra Rigspolitiet.

Tallene er trukket 14. februar i år, og de fleste data fra 2018 burde ifølge Mikonomis oplysninger være registreret, men antallet af fartbøder kan stige, fordi der er tale om et dynamisk datasæt fra Rigspolitiet.

Næppe overraskende blev de fleste fartbøder udskrevet i Odense Kommune. 17.209 blev det til i løbet af 2018, svarende til et dagligt gennemsnit på 47 bøder. Sat i forhold til antallet af kontroller i Odense Kommune er tallet dog noget højere; fotovognene var i aktion 197 gange i Odense Kommune i 2018, og det giver et gennemsnit på 87 fartbøder for hver kontrol.

Annonce

Gennemsnit på 110 bøder pr. kontrol

Det overgås dog klart af kontrollerne i Middelfart Kommune. Her udløste hver fartkontrol i gennemsnit 110 bøder - det højeste gennemsnit blandt alle 10 fynske kommuner. I alt var politiet ude med en fotovogn i bæltkommunen 65 gange i løbet af 2018, og det resulterede i 7178 fartbøder. Det fremgår dog ikke af tallene, hvor længe hver kontrol varede.

I Svendborg var fotovognene i aktion 105 gange, og kontrollerne sendte i alt 6657 fartbøder af sted til bilister med for tung speederfod. I Faaborg-Midtfyn Kommune var vognene ude på næsten lige så mange kontroller, 101, og her blev det til 1596 fartbøder.

I bunden af opgørelsen ligger Ærø, hvor der i 2018 var automatisk fartkontrol 38 gange. Det endte med 231 bøder.

På kortet herunder kan du se, hvor mange fartbøder de automatiske trafikkontroller sendte af sted i hver af de fynske kommuner.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce