Annonce
Fyn

Næstekærlighed: dement mand fundet og hjulpet hjem

Fyns Politi kan sammen med alle andre glæde sig over, at et hjælpsomt menneske fik den 77-årige, demente mand hjem i god behold. Arkivfoto: Michael Bager
77-årig mand fik lift og er retur i god behold

En 77-årig dement mand, som politiet ledte efter fredag, er atter hjemme i god behold, lyder det fra Fyns Politi.

Det er han takket været et hjælpsomt medmenneske, som fandt den 77-årige, der var cyklet afsted på sin trehjulede, mørkegrønne el-cykel og sidst var set i Agedrup ved 16.30-tiden.

Hvem, der præcist fik den ældre mand hjulpet tilbage i god behold, ved politiet ikke, men vedkommende var så rar at tage både den 77-årige og hans grønne el-cykel om bord i sin bil og køre både mand og cykel hjem i varmen og i sikre hænder.

Politiet takker for de mange henvendelser, der kom i sagen, som endte lykkeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce