Annonce
Nordfyn

Næste logiske træk: Nordfynske skoler og dagtilbud forventes lukket efter påske

Nordfyns Kommune kalkulerer ikke med, at der bliver fuld sammenføring af folkeskoleelever umiddelbart efter påskeferien. Arkivfoto: Christina Jacobsen
For at kunne forberede sig bedre vælger Nordfyns Kommune at tro på en fortsat nedlukning af skoler og dagtilbud efter påske. Nødpasning er efter påske mulig i alle distrikter.
Annonce

Nordfyn: Hvis dit barn - og du som forældre - havde glædet jer til at skoler og dagtilbud ville åbne igen efter påske, må I tro om igen. Nordfyns Kommune meldte onsdag eftermiddag ud på Facebook og skolernes meddelelsessystem Aula, at de forventer fortsat at ville holde skoler og dagtilbud lukket efter påske.

Beslutningen er taget på baggrund af statsminister Mette Frederiksens pressemøde mandag, hvor hun godt nok talte om en genåbning af landet – men altså kun en gradvis genåbning. Den udmelding er ikke konkret nok til at organisere et nødberedskab, og derfor vælger Nordfyns Kommune altså at melde ud om en fortsat skole- og dagtilbudslukning, siger Gitte Høj Nielsen, chef for skole og dagtilbud i Nordfyns Kommune.

- Sandsynligheden for at alle skoler og dagtilbud åbner fuldstændigt tirsdagen efter påske er lille, så nu tager vi det næste logiske træk.

Nødpasning i Nordfyns Kommunea

Nødpasning finder sted for børn, som opfylder kriterierne:

  1. 0-9-årige børn af forældre med særligt kritiske arbejdsopgaver og som ikke kan finde anden pasning. For eksempel ansatte i sundhedsområdet, ældreplejen og politiet.
  2. 0-9-årige børn af forældre ansat i privat virksomhed, der er ikke hjemsendt, og som ikke kan finde alternativ pasning.
  3. Børn og unge, der har særlig sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder begrundet i forhold i hjemmet.

Ved behov for nødpasning kontaktes lederen af barnets sædvanlige dagtilbud eller skole telefonisk senest den 3. april 2020 klokken 12.00.

Hvis der opstår akut behov skal lederen af skolen eller dagtilbuddet kontaktes.

Annonce

Nødpasning i alle distrikter

Det næste logiske træk for Nordfyns Kommune er også at udvide muligheden for nødpasning drastisk fra tidligere tre distrikter – til alle seks distrikter. Det vil sige Havrehed, Søndersø, Bogense, Sletten, Særslev-Hårslev og Kystskolen. Børn visiteret til specialtilbud får også mulighed for nødpasning i specialtilbud – deriblandt i Heldagsskolen. Søndag den 29. marts kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at kun 39 børn var dukket op i nødpasningen i de to første uger. Men nu hvor samfundet måske bliver lukket op igen gradvist, er der, og forventer man et stigende behov for nødpasning i Nordfyns Kommune. Dermed giver det mening at åbne alle distrikter op:

- Nu har familierne været hjemme i en måned, så der vil være nogle andre behov. Netværket er ved at være brugt op, og måske skal flere forældre på arbejde, siger Gitte Høj Nielsen.

Samtidig vil de understøtte ressourcesvage familier og børn med specialbehov bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce