Annonce
Faaborg-Midtfyn

Næste generation af håndværkere fra Faaborg

Faaborg Gymnasium vil fra næste år blive en del af Campus Faaborg. Arkivfoto: Bent Warncke
Annonce

Tak til politikerne i Faaborg-Midtfyn for nu endelig at sætte gang i den proces, som på lang sigt skal gøre det muligt for de unge at starte på en erhvervsuddannelse i Faaborg. De lokale bygge- og anlægsvirksomheder ser frem til, at første hold på erhvervsskolernes grundforløb inden for el, byggeri og anlæg skal starte i Faaborg efter sommerferien.

Jeg er sikker på, at det også vil have en positiv effekt på søgningen til erhvervsuddannelserne, at 10. klasse rykker ind på samme adresse, så de unge kan blive inspireret af alternativerne til gymnasiet. Det bliver også langt nemmere at starte på en ungdomsuddannelse, når den ligger i nærområdet. Transporttid er nemlig også afgørende for nogle af de unge, der står over for valg af ungdomsuddannelse.

Mit håb er, at vi inden for ganske få år kan tilbyde hele uddannelsesforløb på erhvervsskolen, så vi her i Faaborg også kan uddanne næste generation af unge med en faglært uddannelse inden for byggeri og anlæg. Der er i hvert fald mange lokale virksomheder, som gerne vil have både lærlinge og medarbejdere - nu såvel som i fremtiden.

Nu er første sten på vejen lagt, så skal vi bare holde farten oppe og styre mod målet: Campus Faaborg, dér hvor de unge i lokalområdet kan blive lige, hvad de drømmer om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce