Annonce
Nyborg

Næste etape af storstilet byggeprojekt: 32 lejeboliger på udsigtsgrund

Strandhøjen A/S bygger flere end 200 nye boliger lidt nord for Nyborg, midt mellem park, skov og strand. Første etape - 47 eksklusive ejerlejligheder - er næsten færdig, og halvdelen af boligerne allerede solgt. Foto: Signe Andersen
Byggeboomet fortsætter i det nordlige Nyborg. Strandhøjen A/S går i gang med ny etape allerede inden nytår.
Annonce

Nyborg: Snart ruller larvefødderne atter langs Skaboeshusevej, når selskabet Strandhøjen A/S tager fat på endnu en etape af det store byggeprojekt, der i sidste ende skal resultere i omkring 200 nye boliger nord for Nyborg centrum.

- Allerede i år forventer vi at gå i gang med at bygge 32 lejeboliger i to blokke op til tredje sal, udtaler René Søgaard Larsen, der er direktør i Strandhøjen A/S. I samme åndedrag bemærker han, at byggetilladelsen kan lande i indbakken når som helst.

Byggefeltet ligger lige ud mod Skaboeshusevej  lige nord for det fælleshus, der er den eneste bevarede bygning fra den tidligere centralinstitution for udviklingshæmmede.

Annonce

Stor efterspørgsel på lejeboliger

Grunden, hvorpå de nye lejeboliger skal opføres, har været debatteret blandt områdets beboere, efter det kom frem, at Strandhøjen A/S ønskede at bygge boliger i op til fem etagers højde. Ifølge René Søgaard Larsen behøver parcelhusejerne i Skovparken på den modsatte side af Skaboeshusevej dog ikke være bekymrede over højden på nyopførslen:

- Lejeboligerne, som vi bygger nu, bliver som sagt i tre etager, og senere kommer der en nabobygning, hvor vi kigger ind i fire etager.

Direktøren glæder sig over, at det netop er lejeboliger, virksomheden nu støber fundamentet til:

- Vi har oplevet stor efterspørgsel på lejligheder til leje. De her 32 boliger bliver lejelejligheder med to eller tre værelser, særligt velegnede til enlige og par.


- Vi har oplevet stor efterspørgsel på lejligheder til leje. De her 32 boliger bliver lejelejligheder med to eller tre værelser, særligt velegnede til enlige og par.

René Søgaard Larsen, direktør i Strandhøjen A/S


De nye lejeboliger forventes at stå klar i november-december 2021, på samme tid som det anseelige fælleshus, der efter planen skal fungere som omdrejningspunkt for fællesskaber på kryds og tværs af områdets kommende beboere.

Annonce

Boom

Strandhøjen A/S er ved at gøre første etape af boliger på den usædvanlige grund færdig. Det drejer sig om 47 ejerlejligheder i to rækker ned mod stranden, hvoraf omkring halvdelen er solgt. Desuden er en række villaer allerede skudt op på den nordligste del af grunden.

Strandhøjen A/S er ikke de eneste firma, der bygger nord for Nyborg. Som omtalt for nylig skal det odenseanske boligselskab Togt i gang med at bygge 55 rækkehuse på en grund få hundrede meter fra Strandhøjen.

Oversigtsplan for Strandhøjen nord for Nyborg. Boliger i områderne B1 og B2 er godt og vel færdigbyggede, og flere beboere er allerede flyttet ind. Det kommende 32 lejeboliger skal bygges på område C. Bemærk i øvrigt, at bygningerne skitseret på tegningen ikke nødvendigvis får samme form og funktion i deres endelige version. Grafik: Leif Nørmark
Det nuværende fælleshus, der tidligere var en del af institutionen Strandvænget, bevares som den eneste bygning i det nye Strandhøjen-projekt. Den 2.500 kvadratmeter store ejendom renoveres og skal også fremover fungere som fælleshus. Foto: Signe Andersen
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce