Annonce
Erhverv

Næste bud på guldæg: Tre nye firmaer er klar til robot-rugekasse

Purple Robotics er alle tre tidligere udviklere hos Fyns største robotfirma, Universal Robots. Nu starter de selv - og begynder i robothubben. Foto: PR

Det ene firma står bag et intelligent robotkomfur, et andet er klar til at revolutionere markedet for værktøjer til robot-arme, og det sidste bringer for første gang droner ind i robotklyngens udklækningscenter for nye talenter i Teknologisk Institut.

Flere af de tidligere beboere er allerede i fuld gang med at realisere deres potentiale og nu er står et nyt hold af firmaer klar til at rykke ind i robotklyngens rugekasse for nye talentfylde iværksættere.

I dag flytter firmaerne Ztove, Purple Robotics og Quadsat ind i Odense Robotics Startup-hub i robotcenteret hos Teknologisk Institut, hvor firmaer som Nordbo Systems og Kubo Robotics tidligere har huseret. Netop Kubo er i dag godt i gang med at etablere sig med sin læringsrobot til at introducere børn og unge for programmering og brug af robotter.

Nu er det altså et nyt hold, som skal udklækkes i robothallen, hvor de i løbet af de næste 12 måneder får plads og rum og ikke mindst masser af vejledning og gode råd.

Med avanceret robot-udstyr og vækstskabende forretningsideer i tasken skal de, i løbet af de næste 12 måneder, accelerere udviklingen af deres unikke robot- og droneprodukter. Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel glæder sig over at byde de tre virksomheder velkommen til huben.

Ztove er klar med et intelligent komfur med udstyr - bl.a. en app - som sikrer, at du ikke længere selv skal holde øje med sovsen bl.a. Foto: PR
Quadsat består af et hold af udviklere fra Norge og Moldova og har et styke tid været del af drone-miljøet i HCA Airport og UAS Denmark. Nu bliver de første drone-firma i robothubben. Foto: PR

- Det er min ambition, at vi i Odense skaber verdens bedste miljø for udvikling og produktion af robotter. Med mere end 100 virksomheder og 2600 ansatte i klyngen i dag, er vi godt på vej, men arbejdet fortsætter.

- Her er det afgørende, at virksomhederne fortsætter det konstruktive samarbejde om at styrke klyngen. Samtidig skal vi som kommune gøre alt, hvad vi kan, for at bakke op - for eksempel ved hjælp af en rugekasse som Odense Robotics Start Up Hub, siger Peter Rahbæk Juel.

Hos den største robotvirksomhed og -succes i Odense, Universal Robots, er stifter og teknisk direktør Esben Østergaard ikke i tvivl om, hvad det betyder for Odenses robotklynge, at de nye unge får gode arbejdsbetingelser:

- Odense Robotics StartUp Hub er ikke mindre end et af de bedste steder i Europa til at kickstarte sin robotvirksomhed. Og meget mere end det: Huben er en vigtig fødekæde for fremtidens robotvirksomheder lige her i Odense.

- Klyngen vokser sig hele tiden større og stærkere, hvilket også gør det nemmere for os virksomheder at rekruttere de allerbedste i branchen. De tre nye virksomheder i Huben i dag er et levende eksempel på at klyngen er i rivende udvikling, siger Esben Østergård.

De tre virksomheder ankommer til Huben med ambitioner om at revolutionere alt fra satellitkommunikation lige til intelligente køkkener ved hjælp af robotteknologier.

Quadsat er den første drone-virksomhed i Start Up Huben. Den består af et internationalt højteknologisk droneteam, der netop har etableret sig i Odense for at blive en del af robotmiljøet. Deres mål er at ændre satellitkommunikation radikalt ved at udvikle en revolutionerende droneplatform, der blandt andet kan sikre højhastighedsinternet til det maritime, luftfarten og militæret i kritiske situationer.

Purple Robotics består af tre udviklere, tidligere ansat hos Universal Robot, der er sprunget ud og startet som iværksættere. De vil revolutionere de værktøjer, der monteres på robotarme. De skal være nemme at bruge, installeret og klar til industriel produktion på 30 minutter og kun koste en tredjedel af eksisterende produkter på markedet i dag.

Sidste medlem er i trioen er Ztove, som vil revolutionere kogekunsten. Med sit intelligente komfur hjælper firmaet kokke og ambitiøse mad-entusiaster med at tilberede varm mad med ekstrem præcision.

I alt tre dele - et induktionskomfur, kogegrej og en app, der tilsammen og ved hjælp af sensorteknologi styrer temperaturen i gryden eller på panden - betyder, at kokke fremover kan tilberede bedre og mere velsmagende mad langt hurtigere og ikke mindst med mindre energi.

Nu venter der de tre virksomheder et ambitiøst produkt- og forretningsudviklingsforløb. Som en del af "startpakken" får de adgang til Teknologisk Instituts eksperter og testfaciliteter i Forskerparken i Odense, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og adgang til samarbejdspartnere blandt virksomheder i robotklyngen.

Annonce
Annonce

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Nyborg For abonnenter

Meldte sig selv efter 100 overgreb: 61-årig anklaget for overgreb på datter og barnebarn

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Annonce