Annonce
Fodbold

Næsby manglede skarpheden

Lasse Plato, der er tilbage i den blå Næsby-trøje efter halvandet år i Marienlyst, kæmpede godt på venstrekanten og havde flere afslutninger inden for målrammen mod Aarhus Fremad. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Oprykker Næsby kunne ikke udnytte spilovertaget til at score mål i premierekampen mod Aarhus Fremad, der trods en mand mindre på banen i hele anden halvleg vandt 3-0.

Fodbold: Næsby Boldklub fik ikke den tilbagevenden til 2. division, som de blå fugle fra Stærehusvej havde håbet på. I sidste sæson kværnede Næsby modstanderne i Danmarksserien og sikrede sig oprykningen efter et års fravær fra divisionsfodbold, men i lørdagens varme premierekamp hjemme mod Aarhus Fremad måtte fynboerne betale prisen for de fejl, de begik.

- Det er historien om 2. division. Her bliver man straffet for de fejl, man begår. Det blev man ikke altid i Danmarksserien, sagde Næsby-træner Kristoffer Johannsen efter den tabte premierekamp, som Aarhus Fremad vandt 3-0.

Næsby fik en skidt start og kom allerede bagud i det tredje minut, da offsidefælden glippede og Emil Hauge Mortensen let kunne score i fri position.

Efter en halv time udnyttede Christian Nissen tøven i det blå forsvar og bragte gæsterne foran 2-0.

- Vi laver store fejl ved de to første mål. Ved det første mål prøver vi at trække en offside, og ved det andet mål taber vi en duel, hvor bolden bare skulle losses ad helvede til, konstaterede Kristoffer Johannsen.

Aarhus Fremad havde sit hyr med de hurtige Næsby-angribere Mads Hansen og Kasper Høst, der flere gange blev bremset med ulovlige midler. Det gav de humlebi-stribede tre gule kort i første halvleg, og to af dem var til samme spiller, Søren Gustav Bugge Jepsen, som dermed måtte forlade banen med et rødt kort to minutter før pausen.

Med en mand mere på banen i hele anden halvleg satte Næsby sig naturligt nok på spillet og lagde til tider et tungt pres, som gav et hav af hjørnespark.

- Vi havde bolden, som man kunne forvente, og vi kom frem til mange indlæg og halve chancer. Vi fik vel omkring 10 hjørnespark i anden halvleg, men vi manglede den sidste skarphed. Det blev for meget boldflytteri, sagde Kristoffer Johannsen.

Annonce

Næsby-Aarhus Fremad 0-3 (0-2)

2. division, pulje 2

Mål: 0-1 Emil Hauge Mortensen (3) smutter igennem Næsbys kiksede offside-fælde og scorer let.

0-2 Christian Nissen (30) får liggende sendt bolden forbi et tøvende Næsby-forsvar.

0-3 Malthe Dahl Overgaard (89) afdribler målmand Jeppe Kirk efter en fejlaflevering af Kristian Petersen.

Udvisning: Søren Gustav Bugge Jepsen, Aarhus Fremad (43) - efter sit andet gule kort.

Advarsler: Søren Gustav Bugge Jepsen, Aarhus Fremad (18), Mike Vestergaard, Aarhus Fremad (26), Kristoffer Gaarde, Næsby (82), Christian Nissen, Aarhus Fremad (88).

Næsbys hold: Jeppe Kirk - Mikkel Ellegaard (80. Gustav Pletscher), Kasper Dreyer, Chris Hermansen - Nicolai Skøtt (59. Jens Riis), Kristian Petersen, Anders Nielsen (76. Kristoffer Gaarde), Martin Lund, Lasse Plato - Kasper Høst, Mads Augustinus Hansen.

Bedste spillere: Næsby: Martin Lund. Aarhus Fremad: Christian Nissen.

Dommer: Paw Johansen.

Tilskuere: 384.

Næste kamp: Lørdag 10. august kl. 14.00: FC Sydvest 05 Tønder-Næsby.

Kunne ikke score

En af de største muligheder havde Mads Hansen 10 minutter efter pausen, da han var tæt på at nå frem til bolden foran mål.

Men Aarhus Fremad, der i sidste sæson spillede med i oprykningsspillet i 2. division, var godt organiseret og lod sig ikke overliste af Næsby-spillernes boldflytteri.

Symptomatisk for kampen scorede indskiftede Malthe Dahl Overgaard til 3-0 i det næstsidste minut efter endnu en fejl af hjemmeholdet, da Kristian Petersen sendte en aflevering ned ad linjen til en Aarhus Fremad-spiller, der igangsatte det kontraangreb, der førte til målet.

I overtiden kunne Næsby heller ikke score på to store muligheder. Kasper Høst sendte bolden over mål på et frispark lige uden for feltet, begået mod Martin Lund, og kort efter sendte Lasse Plato et skud på underkanten af overliggeren.

- Vi dikterede spillet i store dele af kampen, men vi manglede slutproduktet. Vi er på ingen måde tilfredse med resultatet, men boldmæssigt var vi godt med, opsummerede Kristoffer Johannsen efter nederlaget, der var premiererundens største og dermed sendte Næsby ned på sidstepladsen efter lørdagens kampe.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce