x
Annonce
Fodbold

Næsby klager sin blå nød

Snart er det tid til, at der igen skal fightes med alle mulige midler i de fynske lokalopgør i 2. division. Som her, hvor Mikkel Ørbech fra Næsby i blåt prøver at stoppe Dalums anfører Rasmus Schmidt. Foto: Nils Svalebøg
Næsby Boldklub må spille sine første to hjemmekampe på OB's baner, fordi kunstgræsbanen er ødelagt. Middelfart tester hjemme mod FC Sydvest.

FODBOLD: Næsby bliver hårdt ramt både sportsligt og økonomisk i den første måned af grundspillet i 2. division.

Næsby er pisket til at at flytte de to første hjemmekampe på Alpi Arena til samarbejdsklubben OB's kunstgræsanlæg i Ådalen, fordi Næsby egen altid omstridte kunstgræsbane er så nedslidt, at den ikke kan anvendes til divisionsfodbold. Samtidig er alle græsbaner lukket frem til april.

De to kampe, der skal spilles i Ådalen er forårspremieren den 7. marts marts mod Ringkøbing og den 21. marts mod FC Sydvest. Begge med kick off kl. 14.00.

Næsby forventer først at spille sin første hjemmekamp skærtorsdag den 9. april mod AB og det er iøvrigt den sidste kamp i grundspillet, hvor Næsby er seks point fra de seks oprykningsspils-pladser.

Sponsorchef Jan Thomsen er ked af, at Næsby må afgive hjemmebane-fordelen og håber inderligt, at Odense Kommune efterkommer klubbens ansøgning om støtte til udskiftning af græstæppet.

- Det samlede projekt koster cirka 1,8 millioner kroner og klubben er i gang med at rejse midler og forvente at kunne samle 500.000 kroner selv, siger Jan Thomsen.

- Vi håber på, at udskiftningen kan gå i gang i år, fordi vi er meget afhængige af at få udskiftet det 14 år gamle græstæppe, oplyser Jan Thomsen.

Næsby Boldklub spiller lørdag klokken 13.00 den sidste testkamp mod Slagelse fra ligeledes 2. division. Det sker topografisk ganske viseligt i Nyborg.

Dalum fra samme 2. division spiller lørdag klokken 13.00 mod TPI fra Danmarksserien.

Middelfart Boldklubs bedste mænd spiller klokken 13.00 hjemme mod FC Sydvest - også fra 2. division.

Sport Fyn vurderer uden tøven, at samtlige testkampe spilles på kunstgræs.

Og så skal det da lige nævnes for at vise en anden variant i forberedelser, at Svendborg-Oure FS - tophold i Danmarksserien - fra og med i torsdags ligger i træningslejr i Vildbjerg, hvor holdet lørdag klokken 11 møder Viborgs reserver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce