Annonce
Sport

Næsby kan blive ramt: - Vores overordnede mål er overlevelse, siger cheftræneren

Kristoffer Johannsen har en skadesfri trup i fin form til rådighed. Målet er overlevelse i 2. division. Arkivfoto: Kim Rune
Næsby Boldklub skal spille seks kampe i 2. divisions nedrykningspulje. Cheftræner siger, at beslutningen sikrer, at der ingen ligegyldige kampe bliver, men han påpeger, at Næsby er et af de hold, der kan rammes af reduceringen af antal kampe.
Annonce

Fodbold: Næsby er i gang med træningen igen og skal forberede sig på seks kampe i et tætpakket program i 2. divisions nedrykningspulje.

- Formen ser ganske okay ud. Vi har lavet nogle løbetests og fodboldrelevante løb, og det har spillerne reageret nogenlunde på. Det har været fint, og spillerne lignede ikke nogle, der havde spist gær i pausen.

Cheftræneren lægger ikke skjul på, at målet er at sikre sig en ny sæson i 2. division.

- Vi kommer jo i nedrykningsspillet, og der er seks kampe, som skal bruges på at sikre positionen over stregen. Vores mål er at vinde fodboldkampe, men vores overordnede mål er at overleve. Det er det eneste, vi har at spille for.

Forudsætningerne for at indfri målet ser ikke ud til at blive bedre. Det er nemlig en skadesfri trup, Kristoffer Johannsen har til rådighed.

- Vi er så heldig stillet, at vi ikke har nogen skader i truppen. Vi har også prøvet at dosere tingene til at starte med.

Annonce

Kan kun træne delelementer

Forsamlingsforbuddet gør, at Næsby-truppen ikke må træne i grupper af mere end ni spillere og en træner. Derfor er det svært at træne relationerne, siger Kristoffer Johanssen.

- Alt det, vi render rundt og træner, er delelementer af helheden, og det er voldsomt forstyrrende, når man er vant til at træne i mønstre, strukturer og relationer. Det begrænser mulighederne, men det er jo ens for alle.

- Tror du, at det forringer 2. division som helhed?

- Ja, hvis jeg ikke syntes det, så er der ingen grund til, at vi render og træner på det, vi gør til hverdag. I og med at man er frataget de muligheder lige nu, så kan man godt frygte, at det er en forringet kvalitet. Det vil overrasket mig, hvis man går ud fra kamp et, og de relationelle færdigheder sidder lige i skabet.

Annonce

10 kampes reduktion

Kristoffer Johannsen siger, at der ville være argumenter for og imod, uanset hvilken beslutning man traf for 2. division. Den valgte model med at fryse grundspillet nu sikrer mod ligegyldige kampe på papiret, siger han.

- Vi undgår, at hold, der har rigtig meget på spil, møder hold, der ikke har noget på spil. Især i nedrykningspuljen, hvor alle er involveret. Havde man fortsat med grundspillet, ville der være hold, der hverken kunne rykke op eller komme i nedrykningsfare, og der har man set, at det kan give et hak i motivationen, eller at holdet ikke præsterer. Det undgår vi forhåbentligt med den struktur, der er lavet, siger cheftræner, men påpeger:

- Det er nok med det udgangspunkt, at det bliver rigtigt svært at finde en løsning, som alle synes er snorlige. Der ligger også nogle hold i bunden med ikke så mange point, der kigger ind i et vindue og siger "kun seks kampe og fem nedrykkere, det bliver en svær opgave". Det er selvfølgelig skideærgerligt, at der er nogle hold, der bliver ramt, for det er alligevel 10 kampe ud af 33, man barberer væk. Det er ret mange. Men man prøver jo at finde den bedste løsning.

- Kunne I selv være et af de hold, der bliver ramt af, at man fjerner 10 kampe?

- Ja, hvis det nuværende scenarie er, at der er fem nedrykkere og kun seks kampe tilbage, så kan jeg hurtigt regne ud, at vi kun ligger et point over stregen. Hvis det ender med det, er det med at holde tungen lige i munden og være den bedste version af sig selv for at nå i mål med at sikre en ny sæson i 2. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce