Annonce
Sport

Næsby er ubesejret i fire kampe inden Holstebro: Har respekt for bundproppen

Næsby og Middelfart er to af de tre fynske hold i 2. division, der spiller lørdag. Her er de to hold i aktion mod hinanden tidligere på sæsonen på Ådalens kunstgræs. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Hjemme på Stærehusvej møder Næsby lørdag Holstebro fra sidstepladsen i 2. divisions pulje 1. Dog har cheftræner Kristoffer Johansen respekt for de jyske gæster trods deres placering. Andetsteds får Middelfart besøg af FC Sydvest, mens Jammerbugt FC gæster SfB-Oure FA.

FODBOLD: Lørdag går det igen løs for tre af de fire fynske hold i 2. division. Næsby, der kæmper for at kvalificere sig til den kommende fjerdebedste række, skal hjemme møde bundproppen Holstebro med kampstart kl. 14.

Næsby er ubesejret i de sidste fire opgør og har i de seneste to kampe spillet 1-1 mod topholdene B.93 og Frem. Næsby-cheftræner Kristoffer Johansen håber på at kunne ride videre på bølgen i lørdagens kamp.

- Endnu en i rækken af kampe der gerne skal give point. Det skal den, når vi er i den situation, vi er i. Det er en mulighed for at trække videre på en god stime i øjeblikket. Det er sådan set det, vi har allerstørst fokus på, siger han til Sport Fyn og fortæller om de seneste resultater:

Annonce

- Det giver lidt på selvtilliden. Vi var ret heldige med at få point i Valby i lørdags (mod Frem, red.), men der var stadig opløftende tendenser. Også selvom det var en kamp, hvor vi havde det rigtig svært. Når man så har så meget tur i den, at det ender med, man får point, så giver det også en tro på tingene igen.

Respekt for Holstebro

Sølle syv point har Holstebro hentet, og det er kun matematisk set, at det er muligt for holdet at undgå en retur til Danmarksserien. Alligevel skal man ifølge Næsby-træneren passe på med at sælge skindet, før bjørnen er skudt.

- Jeg vil ikke underspille noget og sige, at vi ikke er favoritter, for det er vi qua stillingen og det spil, vi har vist. Men det hører også med til historien, at Holstebro har præsteret nogle ganske fine og tætte kampe mod Middelfart, Jammerbugt, Frem og Thisted.

- Hvis man kigger på deres kampe, så er det bare en modstander, man skal have respekt for. Hvis man ikke præsterer, så er der lige pludselig en overhængende fare for, at man sætter point til. Og i vores situation skal vi helst ikke sætte point til.

Det er også første hjemmekamp for Næsby ovenpå genåbningen for tilskuere i 2. division, og træneren ser frem til at have hjemmepublikummet på plads igen.

- Nu sidder der sjældent 1000 mennesker på lægterne på Stærehusvej, men selvfølgelig har det en betydning, at der er mennesker igen. Det giver noget liv og stemning. Bare det at der er nogen at juble med, når man scorer eller vinder, for fodbold skal være med tilskuere.

- Vi fik en rigtig fin forsmag på det i Valby i lørdags, hvor der sad omkring 700 tilskuere, og det er bare sjovere med tilskuere. Det glæder vi os enormt meget til, siger Kristoffer Johansen.

Annonce

Middelfart skal tilbage på sporet

På Vestfyn skal Middelfart bryde ud af en dårlig stime, når FC Sydvest lørdag gæster byen ved Lillebælt med kampstart kl. 14. Selvom sønderjyderne ligger i den tunge ende af tabellen, forventer Middelfart-træner Jens Letort en hård opgave.

- Der venter endnu en svær kamp ligesom alle de andre i 2. division. Jeg synes faktisk ikke, vi har haft nogle lette kampe. Vi skal arbejde stenhårdt i hver eneste kamp, og det skal Sydvest også gøre, hvis de skal have noget med hos os, siger Jens Letort til Middelfart Boldklubs YouTube-kanal.

I de seneste to kampe er det blev til 1-0-nederlag til både B.93 og Dalum, og her skulle Middelfart nok have haft mere ud af tingene.

- Vi mener stadig, og det kan vi også se på expected goals, at nederlaget mod Dalum godt kunne have givet et eller måske endda tre point, hvor vi brændte et straffe. Det samme igen ovre i B.93, hvor vi spillede i overtal i 25 minutter og ikke rigtig kunne få den ind. Det er meget sjældent, at vi ikke scorer i to kampe i træk, og det håber vi på, at vi kan få lavet om på.

- Der er god stemning i truppen. Vi er selvfølgelig skuffede, men vi må også prøve at holde fast i, at før foråret var vi meget langt bagefter, og de andre havde spillet færre kampe end os. Så at vi efter syv kampe stadig ligger i top 6, er et lille mirakel, siger Letort om sit hold, der ligger på femtepladsen.

Annonce

SfB-Oure FA møder tophold

Til sidst har vi SfB-Oure FA, der lørdag hjemme i Svendborg får besøg af topholdet Jammerbugt FC. Sydfynboerne har efterhånden udspillet deres rolle i 2. division, hvor der med 18 point at spille om er hele 12 point op til redning.

Det er også kun lykkedes dem at vinde én gang i foråret - nemlig hjemme over Holstebro som er eneste hold, der er placeret under svendborgenserne.

Der er kampstart mod nordjyderne kl. 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce