Annonce
Fodbold

Næsby besejret i lokalopgør: Middelfart på vinterferie med sejr

Næsbys rapfodede angriber Marcus de Claville Berthelsen jagter Middelfarts solide forvarskrumtap Kristoffer Gjettermann, der i bogstaveligste forstand bruger hovedet. Foto: Søren Gylling
Den nye Middelfart-træner Jens Letort har maksimumpoint efter sine to første kampe, men Næsby strittede godt imod i lokalopgør og kunne godt have taget et point med hjem i den sidste kamp inden vinterpausen.

Fodbold: Spillere og ledere i Middelfart Boldklub kan gå ind til vinterpausen med ro i sindet. Den ambitiøse 2. divisionsklub, der to gange inden for de seneste otte måneder har fyret cheftræneren, har foreløbig fået den ønskede virkning af det seneste trænerskifte. Den nye cheftræner, Jens Letort, der i slutningen af oktober afløste Jes Bekke, har i sine to første kampe fået to sejre mod AB og Næsby.

- Der er gode fodboldspillere i Middelfart Boldklub, og de er godt skolet. Det er også Jan Vingaard og Jes Bekkes fortjeneste, sagde Jens Letort med henvisning til sine to fyrede forgængere i det varme trænersæde.

Letort var naturligvis tilfreds med de tre point for sejren på 2-1 over Næsby i lørdagens lokalopgør, der blev spillet på kunstgræsbanen på Færøvej.

- Der er ærgerrighed hos spillerne, og det viste de i dag. Arbejdsindsatsen var god, og vi spillede en god første halvleg, men vi forsømte at lukke kampen. Vi havde chancer til 3-0, men i stedet fik Næsby reduceret til 2-1 på et klodset straffespark, opsummerede Jens Letoft.

- Der var flere gode enkeltmandspræstationer, men vi skulle have været mere kyniske i deres straffesparksfelt, mente Jens Letort.

Annonce

Middelfart-Næsby 2-1 (2-1)

2. division, pulje 2

Mål: 1-0 Esben Petersen (21) sparker fladt bolden i nettet hos Jeppe Kirk efter aflevering fra Casper Johansen.

2-0 Casper Johansen (30) scorer sikkert i den ene side af målet på straffespark begået mod Peter Dahl Kristensen.

2-1 Martin Lund (45) chipper bolden over Casper Radza på straffespark begået mod Kristian Petersen.

Advarsler: Marcus de Claville Berthelsen, Næsby (26), Niclas Vemmelund, Middelfart (83), Nikolaj Hagelskjær, Middelfart (90), Rasmus Espersen, Næsby (90).

Holdopstilling Middelfart: Casper Radza - Peter Jul Nielsen, Kristoffer Gjettermann, Niclas Vemmelund, Nikolaj Hagelskjær - Esben Petersen (66. Kristian Weber), Lasse Thomsen (70. Rasmus Fink), Martin Conley, Peter Dahl Kristensen (82. Søren Andreasen) - Frederik Høgh, Casper Johansen.

Næsby: Jeppe Kirk - Nikolaj Dalager (72. Christoffer Hermansen), Kasper Dreyer, Rasmus Espersen - Pelle Weber (82. Jens Riis), Kristian Petersen, Mikkel Ørbech, Mads Hansen - Martin Lund, Kasper Høst (59. Anders Nielsen), Marcus de Claville Berthelsen.

Bedste spillere: Middelfart: Kristoffer Gjettermann. Næsby: Martin Lund.

Dommer: Paw Johansen.

Tilskuere: 334.

Næste kamp: 7. marts kl. 14.00: Næsby-Ringkøbing og 8. mats kl. 13.00: Thisted-Middelfart.

Ærgerlig Næsby-træner

Hos Næsby ærgrede træner Kristoffer Johannsen sig over det første nederlag i ni kampe.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke får point med i dag. Vi fik en god start på kampen, men Middelfart fik en god periode midt i halvlegen, hvor vi lavede nogle fejl, som kostede to mål, sagde Kristoffer Johannsen.

Ved Middelfarts første mål sat ind af Esben Petersen i det 21. minut var der god plads i Næsbys forsvar, og da Nikolaj Dalager fældede Peter Dahl Kristensen i feltet efter en halv times spil, scorede Casper Johansen sikkert på straffesparket.

Minuttet efter svigtede markeringerne igen hos Næsby, og Esben Petersen strøg alene igennem, men skød lige forbi.

Men i sidste minut af første halvleg blev Næsbys Kristian Petersen væltet i et dybdeløb i feltet, og det straffespark scorede Martin Lund på med et køligt chip til bolden over målmand Casper Radza.

- Vi sad på kampen i anden halvleg og spillede os til flere chancer. Jeg ved godt, at Middelfart også fik nogle, men det kan ikke undgås. Men alt i alt en godkendt indsats, sagde Kristoffer Johannsen.

Med nederlaget har Næsby nu seks point op til den sjetteplads, der giver en plads i oprykningsspillet. Der resterer seks runder af grundspillet.

Middelfart cementerede andenpladsen og har nu fire point ned til AB på tredjepladsen. Men der er fire point op til Aarhus Fremad på førstepladsen, og der er syv point op til etteren i den anden pulje, Helsingør, inden helsingoranerne søndag spiller den sidste kamp inden vinterpausen ude mod Avarta. Alle point føres videre til oprykningsspillet, hvor kun ét hold forfremmes til 1. division.

Mads Hansen fra Næsby og Middelfarts første målscorer, Esben Petersen, i duel om bolden på kunstgræsbanen på Færøvej. Foto: Søren Gylling
Middelfarts målmand, Casper Radza, har sikret sig bolden foran Næsbys Marcus de Claville Berthelsen, mens midterforsvarer Kristoffer Gjettermann holder hænderne på ryggen. Foto: Søren Gylling
Middelfarts første målscorer, Esben Petersen, rykker forbi Næsbys Mikkel Ørbech. Foto: Søren Gylling
Middelfart-spillerne jubler over Esben Petersens scoring til 1-0 mod Næsby. Foto: Søren Gylling
Middelfarts Nikolaj Hagelskjær bruger hovedet i duel med Næsbys anfører, Martin Lund. Foto: Søren Gylling
Mikkel Ørbech fra Næsby fører bolden frem foran Esben Petersen fra Middelfart. Foto: Søren Gylling
Middelfarts Peter Jul Nielsen (5) i hovedstødsduel med en Næsby-spiller. Foto: Søren Gylling
Næsbys træner, Kristoffer Johannsen, sidder til højre ved sidelinjen og følger begivenhederne på kunstgræsbanen med den rødtrøjede Næsby-spiller Kristian Petersen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce