Annonce
Nordfyn

Nærvær og omsorg: Sådan skal et nordfynsk børneliv være

I Børne- og Ungepolitikken understreges det blandt andet, at Nordfyns Kommune er en attraktiv  friluftskommune, og at de voksne skal bruge naturen sammen med børnene. Arkivfoto: Nikolai Linares/Scanpix
En ny børne- og ungepolitik for de kommende fire år udstikker fem temaer for et godt børne- og ungeliv. Politikken sendes i høring, før den vedtages endeligt.
Annonce

Nordfyn: "Der skal være plads til forskellighed og mangfoldighed, og børn og unge skal opleve, at de har indflydelse på deres egen hverdag."

"Vi tror på leg, kreativitet og trivsel som udgangspunkt for læring."

"Vi møder hver dag børn med hjertevarm nærvær og omsorg, og hvis de i en kortere eller længere periode af deres liv oplever at være i en sårbar position, tager vi særligt hånd om dem."

Sådan skriver formand for Børne- og Ungeudvalget Anja Lund (V) blandt andet i forordet til en ny Børne- og Ungepolitik 2021-24, der - som der også står i forordet - skal være grundsten for alt arbejde med børn og unge i Nordfyns kommune.


Med Børne- og Ungepolitikken forpligter vi os til alle at have et skarpt blik på barnet og den unge , som altid skal være i centrum for vores måde at handle på i hverdagen.

Uddrag fra Børne- og Ungepolitikken


En grundsten, som politikerne forpligter sig til at bygge videre på:

"Med Børne- og Ungepolitikken forpligter vi os til alle at have et skarpt blik på barnet og den unge , som altid skal være i centrum for vores måde at handle på i hverdagen", står der blandt andet om rammerne for arbejdet for og med de nordfynske børn og unge.

Annonce

Høring til 22. januar

På årets første møde tirsdag den 12. januar godkendte  Børne- og Ungeudvalget politikken, der nu bliver sendt i høring med svarfrist den 22. januar.

Børne- og Ungepolitikken er inddelt i fem temaer: Betydningsfulde og sunde fællesskaber gør forskellen, børn og unges stemmer er vigtige, leg, læring og trivsel ude som inde, sunde børn i sunde rammer og helhed og tidlig indsats.

Hvert tema rundes af med en række punkter, der skal arbejdes for. Det kan for eksempel være, at "støtte op om børn og unge, der har svært ved at indgå i fællesskaberne", at "børn og unge mestrer at leve i et foranderligt samfund", "at hjælpe børn og unge til at forholde sig kritisk til normer og idealer for køn, krop og seksualitet", og at "udredninger og indsatser over for sårbare børn og unge sker i samspil med barnet og barnets familie og netværk."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce