Annonce
Nyborg

Nærvær i den filosofiske salon

Julia Venus og Stephen Falkbøll startede deres filosofiske saloner på Bastionen. Til marts foregår det på Hotel Storebælt. Foto: Magnus Gersbo-Møller.

Nyborg: Det handler om nærvær, når Stephen Falkbøll og Julia Venus for første gang holder filosofisk salon på Hotel Storebælt i Nyborg.

Stephen Falkbøll og Julia Venus er kendt for både at inspirere og udfordre deres gæster. Deres filosofiske oplæg krydres med alt fra musiske indslag til dybe filosofiske citater og liflig poesi, som stimulerer både hjerneceller og hjertemuskler. Julia Venus og Stephen Falkbøll er begge uddannet i filosofi, æstetik og kulturanalyse fra Odense Universitet (SDU) og har stor erfaring i at facilitere kreative og filosofiske saloner og samtalerum.

De to filosofiske salonværter lover, de vil give gæsterne en udsøgt smagsprøve på tanker om nærvær, fra nogle af Vestens skarpeste mestertænkere, formidlet i et kreativt og sansestimulerende format. Men ét er hvad de store filosoffer tænker - endnu mere interessant er - hvad du tænker og siger om emnet, hedder det i en pressemeddelelse for arrangementet.

De to har tidligere afholdt flere filosofiske saloner på Bastionen i Nyborg.

Det aktuelle arrangement finder sted den 15. marts klokken 14. Billetter kan købes via Storebælt Sinatur Hotel & Konference’s hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce