Annonce
Odense

Nægter sig skyldig: 53-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg på datter i Vollsmose

Retten i Odense.

En stærkt påvirket mand fra Lærkeparken nægter sig skyldig i drabsforsøg på sin egen datter. Både datteren og hustruen pegede dog på ham som gerningsmand, og han er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Dommeren må flere gange bede den sigtede 53-årige om at trække vejret. Den kortklippede mand sidder midt i retslokalet iført sort tøj og med venstre arm i slynge.

Gang på gang hulker han højt og bøjer sig ind over bordet foran ham.

- Jeg vil bare gerne vide, hvordan min pige har det, siger han indledningsvist via tolk til forsvareren, inden grundlovsforhøret begynder.

Ifølge politiet har manden med adskillige knivstik i maven, lysken og ryggen bragt sin 21-årige datter i livsfare tirsdag eftermiddag. Det er hun ikke længere, men hendes tilstand beskrives som kritisk, og hun blev tirsdag lagt i respirator efter at have modtaget over 30 portioner blod på hospitalet.

Den 53-årige nægter sig skyldig. Han vil gerne svare på spørgsmål, men han husker ikke meget, fortæller forsvareren.

Han fortæller på arabisk, at han har boet i Lærkeparken i 15 år. Han er gift og har fire børn, lyder det på dansk fra tolken.

Annonce

- Min pige lå på gulvet, og der var blod på mit tøj

Den sigtede fortæller, at datteren blev gift for omkring 10 dage siden.

Der har ikke været skænderier i går, fortæller han som svar på anklager Klaus Lauridsens spørgsmål. Men i forgårs sagde mandens kone, at hun ville skilles fra ham. Sådan har det været før, men de er blevet sammen. Deres ægteskab er baseret på kærlighed, forklarer han.

Datteren sov i lejligheden i går, men faren så hende ikke i løbet af dagen. Først da hans kone slog ham, og han blev opmærksom på sig selv, siger han. Hun slog ham hårdt.

- Da jeg blev opmærksom på mig selv, gik jeg uden for lejligheden. Min pige lå på gulvet, og der var blod på mit tøj.

Stod med kniv i hånden

Anklageren viser et billede af en kniv til den sigtede.

- Kender du den her kniv?, spørger han.

Den sigtede fortæller, at han nogle gange bruger den til granatæbler. Den ligger for det meste i køkkenet.

Anklageren spørger, hvordan den sigtede er kommet til skade med sin hånd. Det ved den 53-årige mand ikke. Han husker heller ikke politiets afhøring af ham i går aftes.

Klaus Lauridsen læser op fra referatet af afhøringen. Her skulle den 53-årige have forklaret, at han - da han kom til sig selv om eftermiddagen - opdagede, at han stod med en kniv i hånden, og at datteren lå foran ham. Og at han smed kniven fra sig, da han gik ud.

Han kan i dag i retten ikke huske, om der var blod på kniven.

Har haft det dårligt psykisk

Den 53-årige fortæller til sin forsvarer, at han har haft det dårligt i en længere periode.

- Når jeg får flashbacks, plejer jeg rejse hjem til mine brødre for ikke at påvirke mine børn.

Manden ville være rejst, og hans kone opfordrede ham til det, men han kunne ikke på grund af datterens forlovelse og bryllup.

Han siger, han har været på medicin, men at han er stoppet, fordi han fik ondt i maven af det.

Til sidst i retsmødet nægter han igen:

- Det er umuligt, at jeg skulle have gjort det her mod min pige.

Offer: Det var min far

Da politiet kom ud til adressen i Lærkeparken, fandt de hurtigt den 53-årige, som havde blod på hænderne. Det fortæller anklageren.

I lejligheden lå den 21-årige datter på gulvet i soveværelset, hvor hendes mor holdt datterens hoved oppe. Der var meget blod på gulvet.

Lige uden for lejligheden var der en skoreol, som betjentene flyttede. Bag den lå en hvid køkkenkniv.

Den 21-årige fortalte selv i ambulancen, at det var faren, der havde stukket hende.

Også den 53-åriges hustru har peget på manden:

Han stak datteren mange gange, selvom hustruen prøvede at stoppe ham. Det var på grund af uoverensstemmelser i forbindelse med et bryllup, har den sigtede kone forklaret til politiet.

Retten varetægtsfængslede ham frem til 5. februar.

Ifølge både forsvarer og anklager fremstår manden psykisk ustabil, og dommeren besluttede, at manden hurtigst muligt skal tilses af en læge, der skal vurdere, om den 53-årige skal fængsles i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Manden er ikke tidligere straffet.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce