Annonce
112

Nægtede at være med: Fire betjente måtte med spritbilist på skadestue for at få taget blodprøve

En 35-årig kvinde fra Ringe næstede søndag aften at puste i alkoholmeter og medvirke til en blodprøve, efter hun havde påkørt et skilt i synlig beruset tilstand. Arkivfoto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix

En 35-årig kvinde fra Ringe ville hverken puste i et alkoholmeter eller være med til at få taget en blodprøve, da Fyns Politi dukkede op på kvindens bopæl søndag aften.

Hun var blevet set synligt beruset køre bil omkring Dagli' Brugsen i Stenstrup, og det resulterede i, at hun omkring 19.15 søndag aften kørte ind i et skilt på den tilstødende Stationsvej.

- Ifølge to timersreglen skal vi have taget en blodprøve fra hende senest to timer efter, hun er blevet anholdt, men det ville hun absolut ikke være med til, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi.

- Derfor måtte vi sende fire betjente med hende ud på OUH's skadestue i tilfælde af, at hun skulle stritte imod.

Da turen endelig kom til kvinden, valgte hun dog at samarbejde.

Der går nu mellem 10 og 14 dage, før der kommer svar på blodprøven, som altså vil afsløre alkoholpromillen i kvindens blod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce