Annonce
Middelfart

Når vægt og størrelse ikke er en hindring

Der er plads til alle i det nye mountainbike-fællesskab i Nørre Aaby. Foto: Søren E. Alwan
Det nye motionsfællesskab ”Mandfolk på MTB” kommer til Nørre Aaby.

Nørre Aaby: Fylder du godt i landskabet, er du en mand, og har du en fungerende mountainbike og en cykelhjelm, så skal du tjekke Nørre Aaby Cykelklubs (N-C-K) nye tiltag ”Mandfolk på MTB”. Her er det nemlig det sociale, der er i centrum og absolut ikke, hvem der ser bedst ud i tætsiddende cykeltøj.

I den nystartede afdeling i Nørre Aaby går man målrettet efter at få flere op af sofaen og ud i naturen.

- Vi starter det her op, fordi vi tror, der sidder folk rundt omkring, som har et ønske om at få noget motion. Men det kan være svært at have mod eller lyst til at motionere sammen med en gruppe, som er i god form og kører hurtigt, siger Henrik Larsen, formand i Nørre Aaby Cykelklub, i en pressemeddelelse.

- Ingen har lyst til at være den, der kommer halsende efter resten af gruppen, og alle får mest ud af motion med andre på cirka samme niveau. Derfor er der ingen mål på hvor hurtigt, man når rundt, bare man har det sjovt sammen.

Annonce

Flere skal bevæge sig for livet

Initiativet er skabt i et samarbejde mellem Nørre Aaby Cykelklub og Bevæg dig for livet - Cykling, som i disse år arbejder intenst for at styrke klubberne med henblik på at få flere idrætsaktive danskere.

- Mountainbike er super godt, hvis man vil i gang med at motionere, og man har nogle ekstra kilo. Det er nemt at gå til og perfekt, hvis du vil undgå overbelastninger. Vi arbejder målrettet på at få flere danskere til at være aktive, og med ”Mandfolk på MTB” i Nørre Aaby hjælper vi Nørre Aaby Cykelklubs (N-C-K) med at gøre netop det, siger Niels Lund, der er udviklingskonsulent hos Danmarks Cykle Union, der er en del af Bevæg dig for livet-indsatsen.

Søndag den 26. januar klokken 10.00 trilles der ud første gang fra VKI Hallens P-Plads, Idrætsvej 9, i Nørre Aaby. Det kræver ingen tilmelding, og Allan K. Henriksen fra klubben er sammen med andre tovholdere klar til at byde velkommen og guide rundt i et roligt tempo. Mandfolkene kører herefter hver søndag klokken 10.00.

Følg med på Facebook i gruppen ” Mandfolk på MTB – Nørre Aaby N-C-K”.

Vil du vide mere om turene i Nørre Aaby, så er du velkommen til at kontakte Henrik Larsen fra Nørre Aaby Cykelklub på telefon 28 58 29 94.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce