Annonce
Kultur

Når Peter skal hygge sig, forvandler han sig til viking

Peter Kettner i gang ved blæsebælgen, han selv har bygget. I baggrunden hustruen Hanne Aabjerg Kettner og parrets to børn. Det er familiens eget telt, som de også overnatter i, når de er til vikingetræf. Foto: Henrik Larsen
Nordfyns Vikingemarked holdes i denne weekend i Glavendruplunden uden for Skamby. Blandt vikingerne er nordfynske Peter Kettner. Han har blandt andet bygget sin egen blæsebælg og er også med i en vikingekampgruppe.

Nordfyn: Nu er vikingerne ikke gået over i historien som jordens mest fredelige folkefærd, men skal Peter Kettner virkelig slappe af og hygge sig, er der kun én vej:

Den går sammen med hustruen Hanne og parrets to børn til det nærmeste vikingetræf. Familien bor kun et par gode stenkast fra Nordfyns Vikingemarked, der i denne weekend holdes i Glavendruplunden lidt uden for Skamby.

Så selvfølgelig er familien til stede der. Faktisk døgnet rundt, for med til hyggen hører, at de sover sammen i deres eget vikingetelt. Det er syvende gang, at Nordfyns Vikingemarked holdes, og Peter Kettner er med hvert år.

Annonce

Denne gang kan han stolt præsentere sin nye blæsebælg, han selv har bygget, og som man kan se på billedet, virker den absolut efter hensigten. På hobbyplan finder han stor fornøjelse i at smede ting, som de gjorde i vikingetiden.

- Jeg kobler virkelig af ved at være her. Her er ingen mobiltelefon og andre forstyrrende ting. Man er bare sammen og til stede i det, man laver.

Med i kampgruppe

Han og familien er de senere år, kan man godt sige, blevet en integreret del af det danske vikingemiljø. Blandt andet er Peter Kettner med i en kampgruppe. Her er hensigten i al sin enkelhed at lære de teknikker og gennem øvelse får den erfaring, der skal til for at trække sig sejrende ud af en duel med sværd og skjold.

Han trækker op i trøjen og viser, at det til tider godt kan ende med et par blå mærker, men så heller ikke mere.

Det fine vejr medvirkede til stor tilstrømning til Nordfyns Vikingemarked, der fortsætter søndag. Foto: Henrik Larsen

Der er omkring 150 tilmeldte vikinger til markedet. De fleste fra Fyn, men også en mindre del fra Jylland og Sjælland.

Der er godt nok også vikingetræf i København i den her weekend, men nogle har sagt, at de hellere vil over til os, fordi vores marked er Danmarks mest hyggelige vikingemarked.

Claus Raakilde Jakobsen, formand for Foreningen Nordfyns Vikingemarked

- Der er godt nok også vikingetræf i København i den her weekend, men nogle har sagt, at de hellere vil over til os, fordi vores marked er Danmarks mest hyggelige vikingemarked, fortalte Claus Raakilde Jakobsen, der er formand for Foreningen Nordfyns Vikingemarked.

Måske hjulpet lidt på vej af det fine vejr, kunne han samtidig glæde sig over så stor tilstrømning, at en pæn del af de omkringliggende marker måtte tages i anvendelse til parkering. Markedet slutter søndag klokken 16.00.

Teltet, som er familien Kettners hjem, under Nordfyns Vikingemarked. Foto: Henrik Larsen
Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce