Annonce
Kultur

Når Heartland, Tinderbox og Langelandsfestival aflyser: En gylden chance for de mindre koncerter på Fyn

Når store festivaler som Tinderbox aflyser opstår der store muligheder for små koncertarrangører. Det fastslår Fyens Stiftstidendes musikredaktør Simon Staun

I kølvandet på aflysningen af de store festivaler i 2020 voksede der flere spændende koncertinitiativer frem. Med udsigten til endnu en sommer uden Heartland, Tinderbox og Langelandsfestivalen bliver der rift om billetterne på Fyn.

Man skal smede, mens jernet er varmt. Det ordsprog har mange driftige og musikkyndige fynboer taget til sig det seneste år. Allerede efter nedlukningen i foråret 2020 og meldingerne om en festivalfattig sommer begyndte idéerne til en lang række minifestivaler og koncertrækker at tage form rundt på øen.

I Assens opfandt Tobaksgaarden en sommerfestival i spillestedets gård med plads til 250 gæster. Der blev præsenteret ikke færre end 26 koncerter med store og små danske navne lige fra Lydmor til Signe Svendsen og Bisse.

Annonce


Man skal smede, mens jernet er varmt. Det ordsprog har mange driftige og musikkyndige fynboer taget til sig det seneste år. Allerede efter nedlukningen i foråret 2020 og meldingerne om en festivalfattig sommer begyndte idéerne til en lang række minifestivaler og koncertrækker at tage form.

Simon Staun, musikredaktør


I Svendborg fandt man på 5700 Summer, der præsenterede koncerter i flere af byens parker med blandt andet Mads Langer, Allan Olsen og Poul Krebs og meldte alt udsolgt på næsten samtlige arrangementer. Undertegnede har talt med både Langer, Krebs, Tim C og Søren Huss, der omtaler festivalen i uhørt rosende vendinger.

En anden forudseende koncertarrangør er Live Culture, der præsenterer en lang række danske topnavne i Den Fynske Landsby, hvor man også kan holde sig under de 2000 publikummere. Alle koncerter er placeret fra midten af august frem til begyndelsen af september.

I Odense fik Restaurant Bondestuen Musik ved bøgen i baghaven, hvor blandt andet Magtens Korridorer og Tim Christensen fik de røde lamper til at lyse, mens Live på Dokken i Dok5000 på Odense Havn solgte ud til koncerter med Malk de Koijn, Jung og Hjalmer.

Disse initiativer fik og får følgeskab af en lang række lignende arrangementer som Lars Høghs og Michaels Falchs udsolgte NU Festival i Kerteminde anden weekend i september, Parasol i Farvergården i Odense i juli samt Hyg dig Tyk i Ansgars Anlæg i Odense ligeledes i juli.

Alle de nævnte og sikkert flere glemte er i den fordelagtige situation, at de holder sig under det tilladte antal publikummere til udendørs arrangementer. Dermed kan de gå sommeren i møde med en vis tryghed.

Der hersker ikke skyggen af tvivl om, at der vil være ekstrem stor interesse for disse koncerter og minifestivaler, og eksempelvis Musik ved bøgen handlede hurtigt, da de første otte koncerter var udsolgte, og bookede fire ekstra bands og solister. Et forsigtigt bud er, at hovedparten af disse koncerter vil have balder i samtlige stole, fordi sulten efter livemusik og fællesskab er vokset endnu større end i fjor.

Det kan også være den stadig grønne Midtfyns Festivals fordel, at arrangørerne tidligt besluttede at rykke den til 3. og 4. september. Det er formodentlig en af de fynske festivaler anno 2021, der smager mest af en regulær festival i kraft af sin opbygning med flere scener.

I udkanten af Ringe kan man blandt andet opleve Sanne Salomonsen, Magtens Korridorer og en revitaliseret Lasse Helner, og selv om man ikke skal fryde sig over andres ulykke, sidder der med garanti fynske koncertarrangører med en tåre i øjet og et smil på læben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce