Annonce
Kerteminde

Når gratis er for billigt: Børn melder sig til sommerferiesjov men bliver væk

Ungdomsskolelærer Allan Røndrup har haft flere børn og unge med på adventure-tilbud i sommerferien. Foto: Helle Kryger
Kerteminde Ungdomsskole udbyder i år et bugnende katalog af gratis oplevelser i sommerferien, men mange bliver væk, selvom de er meldt til

Kerteminde: Hvis familiens sommerferie i år er aflyst på grund af corona, og hjemmets fire vægge har afløst et hotelværelse i Sydeuropa, behøver børnene bestemt ikke kede sig af den grund.

Takket være penge fra statens corona-pulje har Kerteminde Ungdomsskole udbudt et ekstraordinært stort katalog af gratis aktiviteter, som spænder så vidt som havkajak, tryllerier, dansekursus, musikundervisning, bondegårdsbesøg, træklatring og rappelling.


Annonce

Det går fint med tilmeldingerne, men der er for mange, som bare bliver væk.

Allan Røndrup, Kerteminde Ungdomsskole


Men alt for mange bliver væk, selvom de er tilmeldt en aktivitet. Det fortæller Allan Røndrup, der er lærer i ungdomsskolen og underviser i adventureoplevelser:

- Det går fint med tilmeldingerne, og mange husker også at melde fra, hvis de ikke kommer alligevel, men der er for mange, som bare bliver væk. De har meldt sig til, og når vi så kommer frem til dagen, dukker de aldrig op. Vi hører simpelthen ikke fra dem, fortæller han.

Onsdag formiddag var der eksempelvis rappelling på programmet. Én havde meldt sig til. Derudover havde seks unge tilkendegivet, at de var interesseret i at være med. Ingen af de syv dukkede op.

Det gjorde til gengæld en pige, som Allan Røndrup havde mødt til et træklatringsarrangement dagen før.

- Måske er det fordi, det er gratis. Det er for uforpligtende, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce