Annonce
Nordfyn

Når det bli'r sommer: Festival tager Danmark rundt med roser

Omkring 1000 benyttede sig i denne corona-sommer af muligheden for en gratis, guidet tur i rosenmarkerne ved Grønløkke Planteskole. Den succes gentages næste sommer hver torsdag i juli, torsdag den 5. august samt i de dage, der er Rosenfestival. Arkivfoto: Betty Rasmussen
Foreningen Nordfyns Rosenfestival er i fuld gang med at planlægge en Rosenfestival i sommeren 2021. Samtidig er det besluttet at gentage denne sommers succes med guidede ture i rosenmarkerne en gang om ugen hele juli.

Bogense: - Vi tror på, at der bliver en Rosenfestival i 2021. Det er vi nødt til.

Derfor er de frivillige i Nordfyns Rosenfestival i fuld gang med at plante stiklingerne til næste sommers festival, fortæller formand for festivalen, Jette Kærgaard.

Men planlægningen foregår naturligvis med stort fokus på, at det kan blive en festival med corona-restriktioner, så der planlægges både med en plan A og en plan B.

Annonce

- Vi regner med, at der bliver en Rosenfestival. Det kan godt være, der er nogle ting, vi er nødt til at retænke, men det er vi klar til, når vi kender retningslinjerne. Men ambitionen er en Rosenfestival så tæt på det, vi kender, som muligt.

Temaet for Rosenfestivalen 2021 bliver "Danmark rundt", og rosenudvalget er i gang med at udtænke, hvordan for eksempel Dybbøl Mølle, kunstmuseet Aros og Den Lille Havfrue kan bygges op med roser.


Ambitionen er en Rosenfestival så tæt på det, vi kender, som muligt.

Jette Kærgaard, formand for Nordfyns Rosenfestival


Så oven på en sommer 2020, hvor mange danskere har lært vores eget land bedre at kende, vil mange sikkert opleve genkendelsens glæde ved at komme Danmark rundt i Bogenses gader.

Heick er æresgæst

Aftalen med søndagens æresgæster er også på plads. Det bliver Keld og Hilda Heick, der har sagt ja til at besøge festivalen. Keld Heick skrev i 2018 teksten til Nordfyns Rosenvals, som nu afdøde Bent Fabricius-Bjerre komponerede og forærede til festivalen. I øvrigt den eneste gang Keld Heick har skrevet tekst til en Fabricius-Bjerre komposition.

Og for at fuldende den cirkel, så var det Annette Heick, der sang Nordfyns Rosenvals for første gang ved en koncert i Støberiet under Rosenfestivalen 2018.

Om Heick-parret også skal give koncert i forbindelse med Rosenfestivalen, er der endnu ingen aftaler om.

I 2018 skrev Keld Heick teksten til Nordfyns Rosenvals, som Bent Fabricius-Bjerre komponerede. Nu har Keld Heick sagt ja til at være æresgæst ved festivalen i 2021, og han tager fru Hilda med til Bogense. PR-foto

Til gengæld er en aftale om en kunstudstilling i multisalen på Bogense Skole lige på trapperne.

Men da aftalen endnu ikke er underskrevet, vil Jette Kærgaard ikke røbe navnet på kunstneren, blot at det er "et godt navn", der formentlig kommer til at udstille i Bogense den 6.-8. august 2021.

Det ligger også fast, at der som ved tidligere festivaler bliver orkide-udstilling i Bogense Kirke, og hvis det på grund af corona-krav bliver nødvendigt at strække festivalen over to weekender, ja så er Orkideklubben Fyn også med på at lade kirken blomstre i begge weekender.

I sommeren 2020 måtte Rosenfestivalen helt aflyses, fordi det var forbudt at holde festivaler, der samler tusindvis af mennesker.

I stedet sørgede Nordfyns Rosenfestival for at brede duften af roser ud over hele kommunen ved at fordele flere end 150 store blomsterkummer fyldt med roser ud over hele kommunen og ved blandt andet at arrangere musik i bymidten og på havnen i Bogense i to weekender.

Annonce

Succes i rosenmarkerne

Et af de faste indslag i Rosenfestivalen har været muligheden for at få en guidet rundtur i rosenmarkerne uden for Bogense. Og selv om der ikke blev en festival i sommer, tog Grønløkke Planteskole alligevel imod interesserede gæster en gang om ugen hele juli.

Og interessen for at gå en tur blandt række efter række med rosenplanter og høre om dyrkningen var overvældende. Flere end 1000 mødte op ved planteskolen på Huggetvej.

- Så det er en attraktion, vi også skal benytte os af i fremtiden. Folk syntes, det var interessant, og at de blev meget klogere på roser, siger Jette Kærgaard.

Derfor er det allerede nu besluttet at gentage den succes. Så hver torsdag i juli samt torsdag den 5. august og i festivalweekenden vil der være gratis rosenvandring med kyndig guide fra Grønløkke Planteskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce