Annonce
Indland

Når der ikke er råd: Sådan kan sommerferien blive reddet

Der bliver tid til at fiske, men også til at køre i hestevogn, lave mad over bål og tage en tur til Egeskov Slot, når Børnenes Lystfisker Akademi til sommer arrangerer to ugers sommerferiekoloni for børn og deres forældre, der ikke har råd til selv at arrangere en ferie. Der er også mulighed for at komme med skoleskibet M/S Bien på et femdages togt i det Sydfynske Øhav. Arkivfoto: John Fredy

300 børn, unge og deres forældre kan søge om et sommerferieophold på Fyn - blandt andet er der mulighed for et femdages togt med et skoleskib i det Sydfynske Øhav.

Annonce

Lige nu kan tanken om sommerferie om bare 90 dage virke lettere absurd. Men for nogle familier er det ikke kun det vinterlige forårsvejr, der får sommerferien til at synes meget langt væk:

De har ikke råd til at rejse på ferie, og spekulationerne om, hvordan man skaffer penge til at give sine børn en god oplevelser i sommerferien - når alle klassekammeraterne er rejst ud i verden - kan give søvnløse nætter.

Løsningen kan for nogle familier blive et ophold på en sommerferiekoloni, og i år tilbyder Børnenes Lystfisker Akademi ophold for i alt 300 deltagere på Fyn - og i farvandet syd for Fyn, for der er mulighed for at komme på en uges feriekoloni ved Enebærodde på Nordfyn eller på en uges sommertogt i det Sydfynske Øhav ombord på skoleskibet M/S Bien fra Svendborg.

Det oplyser projektkoordinator Klaus Mariager Wagner i en pressemeddelelse fra Børnenes Lystfisker Akademi.

Selvom foreningen kalder sig et "lystfiskerakademi", kan de deltagende børn og forældre være med i andre aktiviteter end blot at fiske.

Sommerkolonien på Enebærodde, som holdes i uge 30 og 31, byder også en udflugt til Egeskov Slot, havsafari, ture i hestevogn, cykelværksted, lejravis, madlavning over bål og førstehjælpskursus.

skoleskibet M/S Bien, som sejler to femdages togter i det Sydfynske Øhav i uge 29 og 30, lærer man om arbejdet om bord på et skib og fordyber sig i, hvordan man sammen får skibet til at sejle.

Foreningen drives af frivillige, og det er også dem, der i sommerugerne lægger et stort arbejde i at gøre en forskel for de børn, der ellers ikke ville komme på ferie. I år har foreningen desuden modtaget støtte på 600.000 kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond og 250.000 kroner fra Socialstyrelsen.

Fællesnævner for deltagerne i sommeropholdene er, at de ikke har økonomisk mulighed eller ressourcer til selv at arrangere sommerferie. For at komme i betragtning skal mindst en forælder være på offentlig forsørgelse, eksempelvis kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge eller integrationsydelse.

Du kan læse mere om foreningen og de ophold, som den tilbyder på Fyn i år, på Blfa.dk.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce