Annonce
Indland

Når der ikke er råd: Sådan kan sommerferien blive reddet

Der bliver tid til at fiske, men også til at køre i hestevogn, lave mad over bål og tage en tur til Egeskov Slot, når Børnenes Lystfisker Akademi til sommer arrangerer to ugers sommerferiekoloni for børn og deres forældre, der ikke har råd til selv at arrangere en ferie. Der er også mulighed for at komme med skoleskibet M/S Bien på et femdages togt i det Sydfynske Øhav. Arkivfoto: John Fredy

300 børn, unge og deres forældre kan søge om et sommerferieophold på Fyn - blandt andet er der mulighed for et femdages togt med et skoleskib i det Sydfynske Øhav.

Lige nu kan tanken om sommerferie om bare 90 dage virke lettere absurd. Men for nogle familier er det ikke kun det vinterlige forårsvejr, der får sommerferien til at synes meget langt væk:

De har ikke råd til at rejse på ferie, og spekulationerne om, hvordan man skaffer penge til at give sine børn en god oplevelser i sommerferien - når alle klassekammeraterne er rejst ud i verden - kan give søvnløse nætter.

Løsningen kan for nogle familier blive et ophold på en sommerferiekoloni, og i år tilbyder Børnenes Lystfisker Akademi ophold for i alt 300 deltagere på Fyn - og i farvandet syd for Fyn, for der er mulighed for at komme på en uges feriekoloni ved Enebærodde på Nordfyn eller på en uges sommertogt i det Sydfynske Øhav ombord på skoleskibet M/S Bien fra Svendborg.

Det oplyser projektkoordinator Klaus Mariager Wagner i en pressemeddelelse fra Børnenes Lystfisker Akademi.

Annonce

Selvom foreningen kalder sig et "lystfiskerakademi", kan de deltagende børn og forældre være med i andre aktiviteter end blot at fiske.

Sommerkolonien på Enebærodde, som holdes i uge 30 og 31, byder også en udflugt til Egeskov Slot, havsafari, ture i hestevogn, cykelværksted, lejravis, madlavning over bål og førstehjælpskursus.

skoleskibet M/S Bien, som sejler to femdages togter i det Sydfynske Øhav i uge 29 og 30, lærer man om arbejdet om bord på et skib og fordyber sig i, hvordan man sammen får skibet til at sejle.

Foreningen drives af frivillige, og det er også dem, der i sommerugerne lægger et stort arbejde i at gøre en forskel for de børn, der ellers ikke ville komme på ferie. I år har foreningen desuden modtaget støtte på 600.000 kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond og 250.000 kroner fra Socialstyrelsen.

Fællesnævner for deltagerne i sommeropholdene er, at de ikke har økonomisk mulighed eller ressourcer til selv at arrangere sommerferie. For at komme i betragtning skal mindst en forælder være på offentlig forsørgelse, eksempelvis kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge eller integrationsydelse.

Du kan læse mere om foreningen og de ophold, som den tilbyder på Fyn i år, på Blfa.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce