Annonce
Nordfyn

Nåede kun 23 åbningsdage i sin nye butik: Per appellerer til én ting blandt kunderne

Per Springborg vil bruge nedlukningsperioden på administrativt arbejde og på at optimere på web-shoppen lp-sales.dk, som han har kørt i flere år som bibeskæftigelse. Her sælger han blandt andet norsk strik, som det man finder i butikken på Jernbanegade. Foto: Butik Lille Per
Per Springborg investerede 100.000-150.000 i en butik, der kun nåede at have åbent 23 dage, inden den blev lukket ned. Nu frygter han, at nedlukningen vil vare endnu længere end til 7. februar.
Annonce

Otterup: - Det var jo et slag. Men et slag, som jeg måske havde frygtet ville komme på grund af situationen. Men lige at have investeret temmelig mange penge i at åbne en butik og så lukke den ned 23 dage efter, det er jo ikke så sjovt. Det var det ikke.

Sådan fortæller Per Springborg om, hvordan det var at knokle for at blive klar til åbningen af Butik Lille Per 1. december for så at måtte lukke butikken 23. december. Et sted imellem 100.000-150.000 kroner havde Per Springborg investeret i butikken.

At den så - som det i første omgang blev meldt ud - skulle have lukket til 3. januar forsøgte den nyslåede butiksejer dog at finde det positive i.

- Jeg lå jo på langs, både før jeg åbnede og i hele december, hvor jeg havde åbent alle dage frem til jul, og derfor tænkte jeg "Okay, så kan jeg bruge de der dage til lidt ferie". Så det tog jeg ikke så tungt. Men jeg kunne jo godt se, hvor det bar hen ad, og nu er jeg også bange for, at det bliver forlænget endnu, endnu længere.

Annonce

Klar appel

Per Springborg tror derfor ikke, han kan åbne igen den 7. februar, fortæller han.

- Men så må jeg jo spise havregrød, hvis jeg kan finde havregrynene på tilbud. Og så håbe og satse på, at folk de venter med at lave deres indkøb, til butikkerne har åbent igen.


... så kan man sgu blive lidt harm, når man er på gåtur i skoven og ser en flok på 15 mennesker, der kommer gående og skal spise sammen

Per Springborg, butiksejer


Med andre ord appellerer han til, at folk holder igen med nethandlen.

- De stor onlinebutikker skal nok klare sig. Det er os små, lokale specialbutikker, som har det sværest. Jeg håber om ikke andet, at man vil holde sig fra de udenlandske hjemmesider og koncentrere sig om de danske.

Annonce

Tilfredsstillende åbning

Grundet den korte åbningsperiode har Per Springborg ikke så meget at sammenligne med og har derfor svært ved at vurdere, hvor stor en omsætning, han står over for at miste under nedlukningen. Han ved kun så meget, at han under de 23 første åbningsdage var meget tilfreds med antallet af kunder.

- Vi har i vores målestok haft en meget tilfredsstillende åbning. Men de penge, jeg har investeret i butikken, er jo langt fra tjent hjem igen.

Annonce

Blev harm på gåtur

Per Springborg kunne godt ønske sig klarhed over, hvornår han kan åbne butikken igen, men han kan samtidig godt forstå, at sådan en dato er svær at sætte, når situationen er, som den er.

- Vi må bare rette ind, så vi kan få bugt med den virus. Og så kan man sgu blive lidt harm, når man er på gåtur i skoven og ser en flok på 15 mennesker, der kommer gående og skal spise sammen. Så tænker man "Okay, de hygger sig da gevaldigt", imens jeg gør mit for, at samfundet kan åbne hurtigst muligt igen.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce