Annonce
Assens

Ulovlige anti-vaccine-skilte bliver fjernet med det samme - men kunne i teorien blive lovlige: - Hvis de ikke er til gene, kunne de godt få lov

Det er den her slags skilte, der er blevet sat på paller på Østre Ringvej. Foto: André Majlund Jensen
I sidste uge var anti-vaccine-skilte et af de helt store samtaleemner i Faaborg-Midtfyn Kommune. De blev stillet op på paller forskellige steder på kommunens vejnet, og nu er den samme slags skilte også dukket op flere steder i Assens Kommune.

Assens: Så kom turen til Assens.

I sidste kunne Fyens Stiftstidendes Faaborg-Midtfyn-redaktion berette om, at der flere steder i kommunen var fundet hjemmelavede vaccineskeptiske skilte.

Og nu er den slags skilte også kommet til Assens Kommune, hvor der som minimum er blevet opsat to skilte på Østre Ringvej tæt ved rundkørslen i retning mod Middelfart.

Annonce

Jane Christine Willander, der er afdelingsleder for Vej og Trafik i Assens Kommune, fortæller, at de er bevidste om skiltene, og at de har givet Entreprenørgården besked om, at de skal fjernes.

Men havde de nu lavet et klapskilt eller et andet skilt, så kunne de ansøge om at få sat det op. Hvor vi ville vurdere på placeringen af det. Og hvis de har fundet nogle placeringer, hvor de ikke er til gene eller til fare for trafiksikkerheden, så var der måske en mulighed for, at de kunne få en midlertidig tilladelse, men ikke en permanent

Jane Christine Willander

Ligesom de i øvrigt har gjort med de andre skilte, der er fundet langs kommunens vejnet - blandt andet omkring Turup, Ebberup og Voldtofte, men ikke de pågældende skilte på Østre Ringvej lige udenfor Assens.

- Det er en statsvej, så det er Vejdirektoratet, der har ansvaret for det, men vi har skrevet til dem, siger Jane Christine Willander.

- Hvis de så spørger, om vi har mulighed for at fjerne dem, gør vi selvfølgelig det, tilføjer hun.

Jane Christine Willander, der er afdelingsleder i Assens Kommune Trafik og Byg, fortæller at kommunen allerede har sat Entreprenørgården på sagen, som vil gå i gang med at fjerne skiltene. Foto: Jane Christine Willander

Budskabet er ikke vigtigt

Jane Christine Willander understreger, at det ikke er skiltenes budskab, der er afgørende for, om skiltene tages ned. Der lægges i stedet vægt på, at man har den nødvendige tilladelse fra kommunen, når man sætter noget op på et vejareal. Det handler mest af alt om trafiksikkerheden, fordi skiltene som oftest står tæt på vejen og nemt kan fjerne bilisternes fokus fra at køre bil.

- Nu kender vi jo ikke afsenderen, men normalt når folk har et skilt på vejen, er det enten fordi, de vil sælge jordbær, eller fordi der kommer et loppemarked eller sådan noget, forklarer Jane Christine Willander.

I sådanne tilfælde har kommunen ofte let ved at regne ud, hvem afsenderen er, og afsenderen vil så blive bedt om at fjerne skiltet eller sende en ansøgning, hvor de beder om tilladelse til at sætte det op.

- Men når det er som her, så er proceduren, at vi fjerner det, siger Jane Christine Willander.

Skiltene på Østre Ringvej vil blive fjernet hurtigst muligt. Foto: André Majlund Jensen
Annonce

Kunne i teorien få lov

Hvis personerne bag skiltene sendte jer en ansøgning om at få lov til at sætte skiltene op, ville de så kunne få lov til det?

- Ikke som de er placeret her. Man må ikke bruge standere til færdselstavler til andet end at hænge færdselstavler op.

- Men havde de nu lavet et klapskilt eller et andet skilt, så kunne de ansøge om at få sat det op. Hvor vi ville vurdere på placeringen af det. Og hvis de har fundet nogle placeringer, hvor de ikke er til gene eller til fare for trafiksikkerheden, så var der måske en mulighed for, at de kunne få en midlertidig tilladelse, men ikke en permanent.

Og der ville I ikke gå ind og vurdere skiltenes budskab?

- Nej, vi er neutrale. Man kan jo være både for og imod vacciner eller lignende. Det tager vi som sådan ikke højde for. Men det er meget svært at få en tilladelse.

- For det skal give mening. Altså at trafikmængden skal have behov for at vide dét, der måtte stå på skiltet. Hvis man eksempelvis holder et loppemarked, så giver det måske meget god mening at sætte et skilt op, der henviser til det, så man kører forvildet rundt og leder efter det.

- Men hvis der er tale om reklamer, propaganda eller lignende, ville de ikke få lov til at blive sat op.

Ser man lignende skilte, opfordrer Jane Christiane Willander til at kontakte Assens Kommune på mail: vejogtrafik@assens.dk.

Skriv til os

Hvis man ved noget om afsenderen af skiltene, vil vi på redaktionent gerne tale med med personen eller personerne.

Kontakt da gerne journalist André Majlund Jensen på telefon: 65 54 57 93 - eller på mail: andma@jfmedier.dk

Foto: André Majlund Jensen
Foto: André Majlund Jensen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce