Annonce
Odense

Mystiske brande i villakvarter: Flere elskabe stod i flammer

Brandvæsenet ved ikke, hvorfor tre elskabe pludselig brød i brand. Foto: Local Eyes

Hjallese: Flere husstande få hundrede meter syd for Odense S-rundkørslen ved den Fynske Motorvej stod søndag aften pludselig uden strøm. Beredskab Fyn fik klokken 20.53 alarm om en brand i et elskab på Ildfuglevænget, og da brandfolkene kom frem, gik der ikke længe, før de fik endnu en alarm om brand.

Det viste sig at være i en anden del af Ildfuglevænget, hvor der var ild i yderligere to elskabe.

- Det er ikke noget, vi har set før, og vi ved faktisk ikke, hvad der er sket, siger indsatsleder Michael Roed fra Beredskab Fyn.

Han fik Energi Fyn til at afbryde strømmen til de tre elskabe, og derefter kunne han og kollegerne gå i gang med at slukke ilden.

Annonce
Brandvæsenet ved ikke, hvorfor tre elskabe pludselig brød i brand. Foto: Local Eyes

Umiddelbart lidt mystisk

Ole Scheppan er driftsinspektør i Vores Elnet, som overvåger og vedligeholder elnettet i blandt andet Odense Kommune, og han fortæller mandag morgen til Fyens.dk, at der endnu ikke er fundet en årsag til brandene i de tre elskabe.

- Jeg har talt med vores montører, der har været derude. Det ene skab var brændt helt ned, og det var stort set væk. Men hvorfor der så går ild i to skabe nede i et efterfølgende vænge, det har vi ikke nogen forklaring på. Det er svært at sige, hvad årsagen er, når det, der kunne fortælle os noget om det, er væk.

- Kan det være en fejl i elektronikken - eller forestiller I jer, at det er påsat?

- Det ved vi ikke noget om. Jeg ved, vi tidligere har haft ild i et skab derude, men om der er nogen sammenhæng, kan jeg slet ikke sige. Men umiddelbart er det lidt mystisk, at det er i flere vænger.

Alle har fået strøm igen

- Hvad har I kunnet gøre efter brandene?

- Vores montører har arbejdet hele natten og er først blevet færdige her til morgen. De har fået frigravet kablerne, fået dem muffet og fået dem samlet igen, og de har fået forlænget alle de kabler, der er brændt væk.

- Alle har strøm derude, og der har kørt en generator, så der har også været strøm i løbet af natten.

- I skal vel ud og sætte nogle nye skabe op?

- Ja, det ene skab har de vist fået sat op i nat, og jeg tror, der kører generatorer de to andre steder.

Vagtchefen hos Fyns Politi oplyser, at politiet ikke har haft noget med sagen at gøre.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce