Annonce
Odense

Mystiske brande i villakvarter: Flere elskabe stod i flammer

Brandvæsenet ved ikke, hvorfor tre elskabe pludselig brød i brand. Foto: Local Eyes

Hjallese: Flere husstande få hundrede meter syd for Odense S-rundkørslen ved den Fynske Motorvej stod søndag aften pludselig uden strøm. Beredskab Fyn fik klokken 20.53 alarm om en brand i et elskab på Ildfuglevænget, og da brandfolkene kom frem, gik der ikke længe, før de fik endnu en alarm om brand.

Det viste sig at være i en anden del af Ildfuglevænget, hvor der var ild i yderligere to elskabe.

- Det er ikke noget, vi har set før, og vi ved faktisk ikke, hvad der er sket, siger indsatsleder Michael Roed fra Beredskab Fyn.

Han fik Energi Fyn til at afbryde strømmen til de tre elskabe, og derefter kunne han og kollegerne gå i gang med at slukke ilden.

Annonce
Brandvæsenet ved ikke, hvorfor tre elskabe pludselig brød i brand. Foto: Local Eyes

Umiddelbart lidt mystisk

Ole Scheppan er driftsinspektør i Vores Elnet, som overvåger og vedligeholder elnettet i blandt andet Odense Kommune, og han fortæller mandag morgen til Fyens.dk, at der endnu ikke er fundet en årsag til brandene i de tre elskabe.

- Jeg har talt med vores montører, der har været derude. Det ene skab var brændt helt ned, og det var stort set væk. Men hvorfor der så går ild i to skabe nede i et efterfølgende vænge, det har vi ikke nogen forklaring på. Det er svært at sige, hvad årsagen er, når det, der kunne fortælle os noget om det, er væk.

- Kan det være en fejl i elektronikken - eller forestiller I jer, at det er påsat?

- Det ved vi ikke noget om. Jeg ved, vi tidligere har haft ild i et skab derude, men om der er nogen sammenhæng, kan jeg slet ikke sige. Men umiddelbart er det lidt mystisk, at det er i flere vænger.

Alle har fået strøm igen

- Hvad har I kunnet gøre efter brandene?

- Vores montører har arbejdet hele natten og er først blevet færdige her til morgen. De har fået frigravet kablerne, fået dem muffet og fået dem samlet igen, og de har fået forlænget alle de kabler, der er brændt væk.

- Alle har strøm derude, og der har kørt en generator, så der har også været strøm i løbet af natten.

- I skal vel ud og sætte nogle nye skabe op?

- Ja, det ene skab har de vist fået sat op i nat, og jeg tror, der kører generatorer de to andre steder.

Vagtchefen hos Fyns Politi oplyser, at politiet ikke har haft noget med sagen at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce