Annonce
Assens

Mystisk sag fra Assens: Varetægtsfængslede mænd er i alderen 23 til 34 år

Flere adresser i Østergade blev ransaget under torsdagens mystiske politiaktion. Foto: Daniel Kofoed
En smule nyt i lukket sag fra Assens

Assens/Odense: De fem mænd, der torsdag blev varetægtsfængslet i en fra politiets side lukket og hemmeligholdt sag fra Assens og Storkøbenhavn, frem til 31. maj, er i alderen 23 til 34 år. Eller nærmere bestemt med aldrene 23 år, 26 år, 30 år, 31 år og 34 år.

Det oplyser anklager Filip Skovgaard, som ikke vil sige så meget andet af hensyn til, at sagen er ført bag dobbeltlukkede døre ved Retten i Odense og stadig efterforskes.

Han kan derfor heller ikke sige noget om, hvorfor retsmødet skulle holdes bag dobbeltlukkede døre og hvorvidt han eventuelt igen vil anmode om dobbeltlukkede døre, når retten igen skal tage stilling til varetægtsfængslingen, når den udløber 31. maj.

Annonce

- Det er for tidligt at sige. Det kommer an på, hvor langt efterforskningen er til den tid, fortæller anklageren.

Avisen klagede under retsmødet over, at dørene blev lukket. Men retten bad pressen forlade retslokalet, hvorfor vi ikke kender indholdet af sigtelserne mod de fem mænd.

Ført til retten

Det var før klokken 12 torsdag, at de fem mænd blev ført ind i Retten i Odense til et grundlovsforhør under stor politibevogtning.

Grundlovsforhøret har relation til hændelserne torsdag morgen i Assens, hvor politiet ved en syv-otte-tiden mødte talstærkt op ved flere adresser og foretog ransagninger.

Politiet ransagede flere lejligheder i Assens torsdag morgen. Her i Østervang. Foto: Presse-fotos.dk

Lukkede døre

Som udgangspunkt er alle retsmøder offentlige, og det der foregår under retsmøderne må refereres efterfølgende, men der kan være undtagelser.

I begyndelsen af et retsmøde kan det ske, at anklageren eller forsvareren beder om at få lukket dørene, eller at der bliver nedlagt referat- eller navneforbud. Det er dommeren, der skal tage stilling til, om betingelserne er opfyldt for at foretage den form for begrænsning i offentlighedens adgang.

Det kan være tilfældet i sager, hvor offentlighed omkring en retssag må vige for hensynet til involverede personer under 18 år. Det kan også være sager, der involverer fremmede magter, erhvervshemmeligheder eller politifolk, hvis identitet skal hemmeligholdes, fordi de arbejder som agenter. Det kan også ske i sager, hvor offentlighed om en retssag kan være til fare for nogens sikkerhed, krænke nogens privatliv unødigt eller modvirke en sags opklaring.

Ved sagernes indledning lukkes dørene i langt de fleste tilfælde af hensyn til sagens opklaring. Under hovedforhandlinger lukkes dørene ofte, når vidner skal afgive forklaring i sager om seksualforbrydelser.

Det sker fx for, at medskyldige, der endnu ikke er anholdt af politiet, ikke gennem referatet fra retten i aviser eller andre medier kan blive advaret eller skjule eller fjerne spor og beviser.

Alle typer forbud kan enten gælde for dele af sagen eller hele sagen. De kan også ophæves senere i sagen, hvis den oprindelige begrundelse ikke længere er aktuel.

Det skete blandt andet på en adresse ved lejlighederne på Østervang og på flere adresser i Østergade. De fem mænd er anholdt på forskellige adresser i Assens og på en enkelt adresse i Storkøbenhavn.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce