Annonce
Odense

Mystisk: Lygtepæl står midt i det hele på central gade i Odense

Har du også undret dig over, hvorfor der står en lygtepæl midt på vejen på Albanigade? Foto: Christian Nordholt
- Vi kan hurtigt blive enige om, at det ser mærkeligt ud, erkender koordinator i Vejmyndigheden hos Odense Kommune.
Annonce

Nogle gange undrer man sig.

Sådan en undren skaber en høj lygtepæl, der gennem måneder har stået placeret midt på vejen på Albanigade, der ligger centralt i Odense.

Området omkring lygtepælen er asfalteret, men der er ikke stribet nogen tydelig vejbane op, fordi området er under ombygning på grund af letbanen. Dermed er det lidt op til den enkelte bilist at vælge at køre enten højre eller venstre omkring lygtepælen. Begge dele sker.

Hos Odense Kommune erkender Peter Kildegaard, der er koordinator i Vejmyndigheden, da også, at lygtepælens placering er langt fra at være efter foreskrifterne.

- Vi kan hurtigt blive enige om, at det ser mærkeligt ud, siger han.

Annonce

Ingen uheld

Peter Kildegaard medgiver også, at i forhold til trafiksikkerhed er det ikke ønskværdigt med en lygtepæl placeret midt i vejarealet.

Det er også derfor, han har fået sat en rød og hvid advarselsafskærmning op, og tilsyneladende har den virket, for han har ikke kendskab til, at lygtepælen er blevet påkørt.

- Mens mange af vores andre lygtepæle og trafiklys faktisk ret ofte bliver påkørt, så er der ikke kommet så meget som en rids i lygtepælen på Albanigade, mens den har stået der, fortæller han.

At den overhovedet er placeret, hvor den er, skyldes den fremtidige indretning af gaden, når letbanen skal køre på Albanigade.

Til den tid vil der være et ret stort helleanlæg omkring lygtepælen, fortæller Peter Kildegaard og tilføjer, at det slet ikke var meningen, at den skulle stå midt på vejen i flere måneder, som det har været tilfældet. Han medgiver, at det kunne have været en god idé med en slags afstribning til at markere vejens forløb.

- Du har ret i, at det burde vi have gjort. Men nu gør vi det ikke, for på mandag otte dage er det planen, at arbejdet med at bygge helleanlægget går i gang, så nu lever vi med det, som det er indtil da, siger Peter Kildegaard.

Når helleanlægget er etableret, er det slut med kantstensparkering, og så skal bilerne køre højre om lygtepælen, tilføjer han.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce