Annonce
Nyborg

Mystik om to kilometer langt dieselspor

Det 1,5-2 meter brede spor kunne ses tydeligt. Her er vi på Christianslundsvej ud for Hotel Nyborg Strand. Privatfoto
Mellem 30 og 50 liter diesel blev søndag efterladt på vejene i Nyborg by. Beredskabet valgte at spule forureningen væk for at undgå ulykker.

Nyborg: Søndag eftermiddag måtte beredskabet tage utraditionelle midler i brug efter at have fået en melding om en mindre forurening på Strandalleén i Nyborg.

Det viste sig nemlig hurtigt, at omfanget af forureningen var større end først antaget.

- Allerede da jeg drejede til højre ved Føtex for at køre ud ad Frisengårdsvej, fik jeg øje på den halvanden til to meter brede stribe. Gud fader bevares, tænkte jeg. Sporet fortsatte på den samme rute, som jeg skulle køre ud til Strandalléen, det vil sige til højre ved Nordmarksvej og til højre igen ved Strandalleen, fortæller indsatsleder Jesper Rossen.

Annonce

Forureningen stoppede dog ikke der.

I stedet fortsatte spildet til Christianslundsvej, videre ad Østerøjvej, over motorvejsbroen og helt ned til McDonalds, hvor det forsvandt lige så pludseligt, som det var begyndt.


Det er lidt som at vælge mellem pest og kolera. Vi kunne som sagt godt have lagt kattegrus på i stedet, men hvor længe vil det tage. Og hvor mange tons grus ville vi ikke skulle bruge?

Jesper Rossen, indsatsleder


Selv vurderer Jesper Rossen, at det drejer sig om mellem 30 og 50 liter diesel, som fordelte sig på den cirka to kilometer lange strækning.

Samme dag udsendte politiet et tweet, hvor man efterlyste vidner, som kunne kaste lys over sagen, men ifølge indsatslederen er det fortsat uvist, hvem der står bag.

En overgang troede han, at det kunne være kommunens egen saltspredere. Men de har ikke befundet sig i dette område søndag, konstaterer han.

Glatføre

I situationen havde Jesper Rossen da også andet at tænke på. Den store mængde diesel gjorde vejbanen ekstra glat og udgjorde derfor en risiko for de andre trafikanter i området.

Under normale omstændigheder ville man have spredt kattegrus på, som efterfølgende bliver fejet op.

Men fordi det drejede sig om så stor en strækning, besluttede han sig i stedet for en anden fremgangsmåde.

- Vi valgte at hælde "road bio" på vores vandtankvogn, og så tændte vi for dysesystemet. Dermed blev forureningen spulet ned i kloaksystemet, men det gav så et andet problem. Vi havde med andre ord flyttet forureningen fra vejen og ned i kloaken, konstaterer han.

Derfor tog indsatslederen kontakt til rensningsanlægget i Nyborg for at gøre opmærksom på, at der kom forurening den vej.

- Det kan rensningsanlægget godt klare, men det er lidt som at vælge mellem pest og kolera. Vi kunne som sagt godt have lagt kattegrus på i stedet, men hvor længe vil det tage. Og hvor mange tons grus ville vi ikke skulle bruge, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Revyskuespiller med en baby på fem en halv uge og snart en premiere: - Jeg kan da godt mærke, at den her 40-årige krop kunne trænge til en lur

Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce