Annonce
Trekantområdet

Mysteriet er løst: Derfor står der blå pinde langs vejen

Der står flere af disse pinde langs Højrup Overskovvej, og det skabte undren hos en læser, der har spurgt redaktionen, hvorfor de står der. Det er der nu fundet et svar på. Foto: Casper Vagner Christensen
Efter næsten 100 henvendelser med mange gode bud på, hvorfor der står blå pinde langs Højrup Overskovvej, er det nu - med læsernes hjælp - lykkes for JydskeVestkysten at løse mysteriet om de blå pinde.
Annonce

Kolding:  "Jeg tror, at de blå pinde er til vandledninger".

"Det er opmåling til solceller".

"Jeg tænker, at der skal graves elkabler i jorden".

Dette er blot nogle af de overvældende mange bud, vi har fået på, hvorfor der står blå pinde langs Højrup Overskovvej, som læseren Mette Knudsen har undret sig over og spurgt os om. Vi har hen over weekenden modtaget adskillige mails, næsten 70 kommentarer på Facebook og 16 bud via vores Spørg redaktionen-boks. Vi har sågar modtaget to bud på en telefonsvarer.

Og faktisk var der også et par stykker af jer, der kunne løse mysteriet om de blå pinde.

"Der er taget jordprøver med henblik på rabataftagning. Jeg skal selv være med til at køre det væk," skrev en læser ved navn Frimodt Ferslev.

Og det stemmer, kan Brian Simmelsgaard, der er ingeniør ved Kolding Kommune, bekræfte. Han skrev til JydskeVestkysten lørdag, at han kendte svaret, og mandag morgen tikkede der en mail ind, hvor han forklarer, at det er Trafik, Vej og Park i Kolding Kommune, der har fået taget jordprøver. Pindene er sat i jorden, så kommunen kan holde styr på, hvor der er blevet taget prøver på strækningen.

Annonce

For at forbedre afvanding

I forsøget på at finde en forklaring på de blå pæle har JydskeVestkysten tidligere været i kontakt med beboere på Højrup Overskovvej, tre afdelinger i kommunen samt regionen. Brian Simmelsgaard kan nu fortælle, at det er firmaet Dansk Miljørådgivning (DMR), der står for at lave jordprøverne for kommunen, fordi der skal fjernes jord fra rabatterne.

- Vi tager løbende rabatjord af for at forbedre afvandingen langs kommunens veje. Rabatterne bliver løbende højere på grund af formuldet græs, sand og grus fra vejen, og så kan vandet ikke ledes ordentligt væk fra vejen, forklarer Brian Simmelsgaard.

Den jord, der tages af rabatterne, bruges så andre steder i kommunen.

- Prøverne er taget for, at vi kan få afgjort, om jorden er ren eller forurenet. Når vi ved det, kan ren jord gå til for eksempel afretning af andre arealer, og forurenet jord går til deponi eller bliver på vejarealet.

Først når jorden fjernes fra et vejareal, modtager Kolding Kommunes miljøafdeling en anmeldelse om, hvor jorden køres hen, fortæller Brian Simmelsgaard.

Ifølge ingeniøren står der lignende pinde fem-seks andre steder i kommunen, og han forklarer, at kommunen ikke har indflydelse på, hvilken farve der er på pindene, når det er et eksternt firma, der står for at lave prøverne.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce