Annonce
Nyborg

Myndigheder holder vågent øje med skaterbane

Det er helt OK, at unge samles i mindre grupper på skaterbanen i Nyborg, så længe de husker at holde afstand til hinanden, fastslår kommunens skole- og fritidschef. Foto: Kasper Riggelsen
Nyborg Kommune har bedt både politi og egne SSP-ansatte om at være særligt opmærksomme på de steder, hvor unge mødes. Det sker for at sikre, at de særlige retningslinjer for begrænsning af smitte med corona-virus bliver overholdt. Bortset fra en enkelt episode ser det ud til at være tilfældet.
Annonce

Nyborg: Mandag eftermiddag trillede en politibil ind på p-pladsen bag Nyborg-hallerne, og her holdt den bomstille.

Betjentene var ikke kommet for at efterforske et indbrud eller et tyveri. Ej heller lægge en dæmper på gemytterne mellem to rivaliserende grupper eller slå til mod den lokale hashhandel i området.

I stedet nøjedes de med at se med at på, mens en lille gruppe på seks drenge og unge mænd boltrede sig på den lokale skaterbane.

Det er Nyborg Kommune, som har bedt ordensmagten om at holde et vågent øje med blandt andet skaterbanen og andre steder rundt om i kommunen, hvor unge samles.

Samme besked har kommunens egne SSP-ansatte fået, bekræfter skole- og kulturchef Lars Kofoed overfor Fyens Stiftstidende.

Det er sket på baggrund af en konkret henvendelse til ungdomsskolen.

- Det var en borger, som mente, at der havde været 20-30 unge samlet på skaterbanen. Det var anledningen til, at vi tog den op med Fyns Politi, fortæller han og tilføjer, at sagen også har været drøftet i kommunens eget kriseberedskab.

En politipatrulje så på, mens gruppen af unge hyggede sig på skaterbanen mandag eftermiddag. Foto: Kasper Riggelsen

Det er de nye tiltag mod spredningen af covid 19, også kendt som corona-virussen, der er anledning til, at kommunen reagerer. For eksempel skal du holde en-to meters afstand til andre personer. Og så må du ikke være sammen med flere end 10 personer på offentlige steder, hverken inde eller ude.

Bortset fra den ene episode tyder meget faktisk på, at kommunens unge har forstået budskabet og efterlever de landsdækkende retningslinjer.

- Det siger jeg ud fra de tilbagemeldinger, som vi får fra vores SSP-ansatte. Når de kører rundt, ser de kun ganske få unge samlet. Vi taler måske en-to, som er sammen med en meget hensigtsmæssig måde. Vi har slet ikke oplevet de store forsamlinger i stil med det, henvendelsen er gået på. Det virker med andre ord som om, de unge har taget det til sig, og det er utrolig positivt, fortæller Lars Kofoed.

Flere steder rundt om i landet er udendørs fitnessområder lukket. I de større byer så som København, Aalborg og Odense byer overvejer myndighederne samtidig at lukke legepladser, parker og lignende. Alt sammen for at begrænse risikoen for smitte.

Umiddelbart er der dog ikke lignende tiltag på vej i Nyborg Kommune, fastslår skole- og kulturchefen.

- Statsministeren har også sagt, at det er godt at komme ud og få noget frisk luft. Og så længe man holder tilpas afstand, er der ikke noget problem i at være samlet fem-seks stykker på en skaterbane, siger han.

Heller ikke formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V) ser nogen grund til at lukke skaterbanen på baggrund af en enkeltstående episode.

- Vi kan kun appellere til folks sunde fornuft. Men det er klart, at viser det sig, at folk samles i stort antal på skaterbanen eller andre steder, så bliver der lukket af, siger han.

Efter et kort ophold på p-pladsen mandag eftermiddag valgte patruljevognen da også at fordufte, mens gruppen af unge skatere fortsatte legen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce