Annonce
Navne

Mylenberg bliver ambassadør, bestyrelse skifter ud, og køkkenchef bevarer schnitzler

Børge Wagner synger for i Odeon. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Annonce

Teater Momentum i Odense har fået ny bestyrelsesformand. 8. januar trådte Søren Friis Møller, ekstern lektor i kulturledelse ved Copenhagen Business School, ind i bestyrelsen som formand. Bestyrelsen har fået yderligere fornyelse med Anders Skovgaard, som tidligere har arbejdet på teatret og i dag er administrationschef i Odense Symfoniorkester.

Tidligere kapelmester i samme orkester - og i DR Radiounderholdningsorkestret - Børge Wagner vælger sange fra Højskolesangbogen, når Odeons sangklub indbyder til fællessang 27. januar. En mandag i januar kan være hård at komme igennem, men med fællessang går det måske nemmere.

Danmark mangler ikke storslåede slotte, og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som i maj sidste år blev gift ved et hemmeligt bryllup i Svendborg, kan for tiden se deres hjem, Egeskov Slot, omtalt med rosende ord af CNN. Den amerikanske nyhedsstation har kåret de 10 smukkeste slotte i Danmark, og Egeskov er med på listen med beskrivelsen "slottet ser ud, som om det er taget ud af et eventyr".

To gamle Køge-drenge fra en fælles Superliga-fortid med den sjællandske klub var til OB’s traditionsfest fredag. Janus Blond er i dag fysisk træner i OB, mens den tidligere OB-spiller Martin Borre er souschef og politisk reporter for Berlingske. Han skal dog være med til at dække EM i fodbold til sommer.

Den traditionelle æggekage, wienerschnitzel og frokostens smørrebrød bliver der ikke pillet ved. Men Jakob Krøll har andre idéer til fornyelse, når han fra 1. april står klar som køkkenchef i Central Caféen i Nyborg. Der skal være en familiær stemning, og alle skal have råd til at spise i restauranten, lover han.

Gitte og Hans Henrik Kongsmark har, siden parret overtog Central Caféen i oktober sidste år, arbejdet med at renovere restauranten, som blandt andet får en vinstue, der også udstyres med et fadølsanlæg med specialøl. Og så bygges der en fast scene i gårdhaven.

Allerede i skolernes vinterferie får flere fynske køkkenchefer travlt. I uge syv er der Dining Week, og det er en oplagt mulighed til at besøge en eller flere restauranter for en brøkdel af prisen på en skiferie. Tre retter koster 215 kroner, og på Fyn deltager syv restauranter, blandt andre Gl. Brydegaard i Haarby, Hotel Troense i Svendborg og I Pupi Siciliani i Odense, hvor Antonio Parisi blandt andet serverer svinekæbe og en nyfortolkning af tiramisu.

Kartofler står ikke på menuen, men gør de måske næste år, hvis Troels Mylenberg, tidligere chefredaktør på denne avis og nu politisk redaktør på TV2 News, lykkes med sit nye hverv. Han er nemlig nyudnævnt kartoffelambassadør for Danmarks Kartoffelråd. - Jeg har spist utrolig mange kartofler i rigtig mange forskellige former, og det har jeg altid sat pris på, udtaler Troels Mylenberg.

Foruden jobbet som politisk redaktør på TV2 News er Troels Mylenberg nu også kartoffelambassadør. Foto: Danmarks Kartoffelråd.
Antonio Parisi kom til Danmark i 2012. De seneste fire år har han drevet sin italienske restaurant I Pupi Siciliani i Vindegade i Odense. I skolernes vinterferie er restauranten en af de syv på Fyn, som tilbyder tre retter mad for 215 kroner. Arkivfoto: Hasse Frimodt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce