Annonce
Navne

Mylenberg bliver ambassadør, bestyrelse skifter ud, og køkkenchef bevarer schnitzler

Børge Wagner synger for i Odeon. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Teater Momentum i Odense har fået ny bestyrelsesformand. 8. januar trådte Søren Friis Møller, ekstern lektor i kulturledelse ved Copenhagen Business School, ind i bestyrelsen som formand. Bestyrelsen har fået yderligere fornyelse med Anders Skovgaard, som tidligere har arbejdet på teatret og i dag er administrationschef i Odense Symfoniorkester.

Tidligere kapelmester i samme orkester - og i DR Radiounderholdningsorkestret - Børge Wagner vælger sange fra Højskolesangbogen, når Odeons sangklub indbyder til fællessang 27. januar. En mandag i januar kan være hård at komme igennem, men med fællessang går det måske nemmere.

Danmark mangler ikke storslåede slotte, og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som i maj sidste år blev gift ved et hemmeligt bryllup i Svendborg, kan for tiden se deres hjem, Egeskov Slot, omtalt med rosende ord af CNN. Den amerikanske nyhedsstation har kåret de 10 smukkeste slotte i Danmark, og Egeskov er med på listen med beskrivelsen "slottet ser ud, som om det er taget ud af et eventyr".

To gamle Køge-drenge fra en fælles Superliga-fortid med den sjællandske klub var til OB’s traditionsfest fredag. Janus Blond er i dag fysisk træner i OB, mens den tidligere OB-spiller Martin Borre er souschef og politisk reporter for Berlingske. Han skal dog være med til at dække EM i fodbold til sommer.

Den traditionelle æggekage, wienerschnitzel og frokostens smørrebrød bliver der ikke pillet ved. Men Jakob Krøll har andre idéer til fornyelse, når han fra 1. april står klar som køkkenchef i Central Caféen i Nyborg. Der skal være en familiær stemning, og alle skal have råd til at spise i restauranten, lover han.

Gitte og Hans Henrik Kongsmark har, siden parret overtog Central Caféen i oktober sidste år, arbejdet med at renovere restauranten, som blandt andet får en vinstue, der også udstyres med et fadølsanlæg med specialøl. Og så bygges der en fast scene i gårdhaven.

Allerede i skolernes vinterferie får flere fynske køkkenchefer travlt. I uge syv er der Dining Week, og det er en oplagt mulighed til at besøge en eller flere restauranter for en brøkdel af prisen på en skiferie. Tre retter koster 215 kroner, og på Fyn deltager syv restauranter, blandt andre Gl. Brydegaard i Haarby, Hotel Troense i Svendborg og I Pupi Siciliani i Odense, hvor Antonio Parisi blandt andet serverer svinekæbe og en nyfortolkning af tiramisu.

Kartofler står ikke på menuen, men gør de måske næste år, hvis Troels Mylenberg, tidligere chefredaktør på denne avis og nu politisk redaktør på TV2 News, lykkes med sit nye hverv. Han er nemlig nyudnævnt kartoffelambassadør for Danmarks Kartoffelråd. - Jeg har spist utrolig mange kartofler i rigtig mange forskellige former, og det har jeg altid sat pris på, udtaler Troels Mylenberg.

Annonce
Foruden jobbet som politisk redaktør på TV2 News er Troels Mylenberg nu også kartoffelambassadør. Foto: Danmarks Kartoffelråd.
Antonio Parisi kom til Danmark i 2012. De seneste fire år har han drevet sin italienske restaurant I Pupi Siciliani i Vindegade i Odense. I skolernes vinterferie er restauranten en af de syv på Fyn, som tilbyder tre retter mad for 215 kroner. Arkivfoto: Hasse Frimodt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce