Annonce
Udland

Muslimsk organisation klar til søgsmål mod Charlie Hebdo

En saudiarabisk organisation gransker fransk lovgivning for at kunne lægge sag an mod omstridt satire-magasin.

En saudiarabisk organisation gransker fransk lovgivning for at kunne lægge sag an mod omstridt satire-magasin.

Charlie Hebdo skal muligvis igen i retten for at forsvare sine journalistiske dispositioner, efter at det franske satire-magasin har haft et billede at profeten Muhammed på sin forside efter terrorangrebet mod redaktionen, der kostede 12 mennesker livet.

Det er den saudiarabisk-funderede Organisation of Islamic Cooperation (OIC), der undersøger muligheden for at tage juridiske skridt mod magasinet.

Det siger OIC's leder, den tidligere saudiarabiske kulturminister Iyad Madani, til en saudiarabisk avis ifølge den britiske avis The Independent. Han kalder forsiden "et idiotisk skridt, der kræver nødvendige retslige foranstaltninger".

- OIC undersøger europæisk og fransk lovgivning og andre mulige procedurer for at kunne lægge sag an mod Charlie Hebdo.

- Hvis fransk lovgivning tillader juridiske skridt mod Charlie Hebdo, vil OIC ikke tøve med at retsforfølge det franske magasin, siger han.

Det bliver i så fald ikke første gang, at Charlie Hebdo må forsvare sig i retten.

To gange tidligere har forskellige muslimske organisationer lagt sag an, fordi Charlie Hebdo har bragt billeder af profeten Muhammed, blandt andre Jyllands-Postens omtalte Muhammed-tegninger.

Begge gange er magasinet blevet frikendt.

På sin Twitter-profil skriver Madani, at "disse tegninger har såret følelserne hos muslimer over hele verden".

Billederne har ført til store og voldelige demonstration med flere dræbte i både Niger, Pakistan og Algeriet.

- Ytringsfriheden må ikke blive til hadefuld tale og må ikke fornærme andre. Ingen ved sine fulde fem, uanset religion og tro, accepterer, at hans tro bliver latterliggjort, siger Madani.

OIC har medlemslande i Nordafrika og Mellemøsten og har permanent repræsentation ved både FN og EU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce