Annonce
Livsstil

Muskelbundt på den feminine måde

Norah Josephsen har fået skræddersyet konkurrencebeklædning før VM.

BODYFITNESS: Stilletter, kunstige øjenvipper og skræddersyede bikinier med pailletter og similisten. Bodyfitness handler om mere end store muskler. For Norah Josephsen er det en livsstil, og som den første dansker nogensinde skal hun til VM i disciplinen

Til daglig er huden lys, makeup'en enkel og under den stramtsiddende T-shirt træder de spændstige overarme tydeligt frem.

Men to gange om året forvandler den 26-årige fynbo Norah Josephsen sig til et bronzebrunt pragteksemplar af en fitness-udøver, når hun i skræddersyet bikini og stiletter går på scenen for at præsentere sin veltrænede fysik så feminint som muligt i disciplinen bodyfitness.

- Mange har et lidt forkvaklet billede af, at hvis man træner hårdt, kan man ikke være feminin, men det kan man faktisk godt. På konkurrencedagen er vi nærmest overdrevent feminine, for at det skal kunne ses på afstand.

- Vi maler os med seks-otte lag "skosværte" af en bruncreme, styler os med fransk manicure, kunstige negle og øjenvipper og vrikker med hofterne.Det er sjovt at få lov til at brage igennem et par gange om året, fortæller Norah Josephsen engageret.

Den fynske VM-debutant træner 25-30 timer om ugen i OBBC, der tidligere har været ramt ef enkelte dopingsager. - Men med den fysik, bodyfitness kræver, er det hul i hovedet at fylde kroppen med kemikalier, siger Norah Josephsen, der jævnligt bliver testet af Anti Doping Danmark.

Skal have bløde kurver

Konkurrencen i bodyfitness handler om ren posering, og skønhedsidealet er en flot, feminin fremtoning med bløde kurver, samtidig med at man viser en veltrænet fysik.

Derfor ærgrer det også den danske mester, at der ikke er flere piger, der tager springet fra træningslokalet til konkurrencescenen.

- Alle, der går med en lille prinsesse i sig, vil elske det, siger hun med glød i øjnene.

bodyfitness

Bodyfitness er en af tre fitness-discipliner: Miss Fitness, Bode Athletic og Bodyfitness. Disciplinen handler udelukkende om posering.

Konkurrencen har ingen styrkemomenter, forhindringsbaner eller sekvenser, hvor der skal løftes vægte. Deltagerne skal udelukkende præsentere deres fysik bedst muligt for foran dommerne.

Idealet er en veltrænet men feminin fysik, og bodyfitness-atleterne er mindre muskelsvulmende end deltagerne i de øvrige discipliner.

Deltagerne går på scenen tre gange. Først i sort bikini, derefter poserer de i valgfri badedragt og til sidst i valgfri bikini.

VM i bodyfitness afvikles i Spanien fra den 22.til den 24. september, og omkring 35 atleter fra det meste af verden stiller op i Norah Josephsens klasse for atleter over 164 centimeter.

Træningsskoene bliver skiftet ud med høje stilletter i konkurrencesituationer. Norah Jospehsen har også to garderober - en i størrelse 34 til tiden op til konkurrencer, og en i størrelse 38-40 til de perioder, hvor hun har fedt på kroppen og bygger musklerne op.
Annonce

Skræller fedtet af

Til gengæld er det nok de færreste, der vil elske den træningsindsats og diæt, der skal til for at blive dansk mester.

Norah Josephsen træner 25-30 timer om ugen i OBBC ved siden af sit medicinstudie, og det efterlader ikke mange timer til afslapning og hygge med kæresten Christian, der som bodybuilder har fuld forståelse for Norah Josephsens passion.

Samtidig er kosten ikke ligefrem fantasifuld, og slet ikke i de perioder, hvor menuen står på stram diæt.

Morgenmaden består af proteinpulver blandet op med vand hældt over havregrynene i stedet for mælk, og ved siden af de sunde næringsstoffer tager Norah Josephsen et hav af kosttilskud, som ville koste i omegnen af 3000 kroner om måneden, hvis ikke den stærke fynske atlet var begunstiget med en sponsor.

- Kosten er 70-80 procent af sporten. Du kan træne nok så meget, men hvis du ikke sover og spiser nok, udebliver resultaterne.

- Jeg kan ikke spise, hvad jeg har lyst til til min mors fødselsdag, men skal spise hvad der står i min kostplan.

- Jeg kan heller ikke gå på McDonald's eller spise is ude ved Skovsøen. Regnskabet skal hele tiden gå op, og der skal være minus på bundlinjen, siger Norah Josephsen, der har været på diæt i næsten seks måneder op til VM.

Siden marts har hun tabt sig 12 kilo.

- Man skræller fedtet af, så man kan se musklerne inden under, og jeg ved, at jeg skal stå på en scene i en lille bikini foran 1000 mennesker, og det hjælper på motivationen, kommer det fra den fynske VM-deltager, der heldigt nok er meget glad for kogt kylling.

Om søndagen koger hun et kilo, og resten af ugen kan hun blande det fedtfrie kød sammen med grøntsager og groft brød.

- Jeg har fundet ud af, at kosten er et værktøj, og man behøver ikke bruge oceaner af tid på det.

Når Norah Josephsen træder op på VM-scenen kommer hendes fedtprocent til at ligge på 9-10, men som medicinstuderende er hun meget optaget af sundheden - eller manglen på samme - ved at tabe sig så meget op til en konkurrence.

- Normalt er det ikke sundt at være nede på de fedtprocenter, og derfor er man det kun få uger om året. Så skal man op og have fedt på igen. Det har kvinder det nu engang bedst med, understreger hun.

Den bronzebrune farve skyldes ikke overdreven brug af solarie, men at atleterne før konkurrencer bliver malet med flere lag selvbruner. Til hverdag er Norah Josephsen lys i huden. PRIVATFOTO
Annonce

Menstruationen stopper

Op til tidligere konkurrencer har Norah Josephsen valgt en meget stram tre måneders diæt, men det er hård kost for kroppens mekanismer.

- Så har den ikke energi og overskud til at skabe nyt liv, og menstruationen stopper. Nu har jeg fået en mere fornuftig tilgang til det og er på diæt i seks måneder.

- Det er sundere at tabe sig mere gradvist, og efter konkurrencer spiser jeg mig altid op i vægt igen, til kroppen fungerer regelmæssigt, og til jeg føler mig frisk, når jeg vågner om morgenen

Stylingen er næsten overdreven, for det feminime look skal kunne ses på lang afstand.PRIVATFOTO
Annonce

Man ser kritikpunkterne

Norah Josephsen har dyrket fitness siden hun var 11 år, og samtidig er hun på et danske landshold i styrkeløft, men selv om kropsfikseringen er en naturlig del af de to sportsgrene, så er hun ikke udelt begejstret for den.

- Som kvinde fokuserer man i forvejen meget på udseendet, og det her gør det ikke bedre. Man bliver hurtigt meget hård ved sig selv.

- Jeg har ikke appelsinhud på ballerne eller deller de forkerte steder, og det burde jeg være lykkelig for, men man finder hurtigt en masse andre kritikpunkter. Min ballemuskulatur kunne for eksempel være stærkere.

- Man ser hurtigt de små kritikpunkter og glemmer lidt at kigge på det samlede billede, forklarer Norah Josephsen, som dog er blevet bedre til at påskønne fremskridtene.

- Man skal præsentere sin fysik bedst muligt, og det gør man ikke i en badedragt købt på udsalg, forklarer Norah Josephsen, der har fået skræddersyet konkurrencebeklædning før VM.
Annonce

En meget privat person

Alligevel er hun ikke meget for at vise sine velproportionerede former frem.

- Jeg er faktisk typen, der er meget privat, og jeg bryder mig slet ikke om at udstille mig selv.

- Jeg bryder mig ikke engang om at tage bad i klubben, og jeg går heller ikke i bikini på stranden om sommeren. Men det er en fed oplevelse at stå på en scene til konkurrencerne, opleve suset og mærke spotsene, der varmer. Bagefter vil jeg altid ind igen, selv om det er med bankende hjerte og gelé i benene, at jeg går derind, siger Norah Josephsen, der samtidig nyder konkurrencerne, fordi hun møder andre, der brænder lige så meget for sporten som hende selv.

- Det kan godt være en ret ensom sport, og vi har ikke mulighed for at prøve os selv af på samme måde som håndbold- eller fodboldspillere, der har kamp hver weekend. Derfor er det fedt at komme af sted en, to gange om året.

Annonce

Lejrskolestemning

Desuden nyder hun den gode stemning bag konkurrencescenen.

- Det er lidt lejrskoleagtigt, når vi ligger på vores liggeunderlag med benene oppe, så der ikke kommer væske i dem. Så ligger vi der og snakker og spiser alt vores favoritslik, for op til konkurrencen, skal musklerne pumpes op, og der bliver virkelig udvekslet mange e-mail-adresser, forsikrer fynboen, der har mange gode år i sig endnu som bodyfitness-atlet, da man normalt topper som 30-40-årig.

Annonce

Mad-dates er aftalt

I lørdags blev hun endeligt godkendt til VM-starten, og nu venter hun spændt på konkurrencen mod de øvrige 35 deltagere.

Og så glæder hun sig meget til præstationen er leveret.

For godt nok er chokolade og is tilladt en sjælden gang imellem, men når først konkurrencen er overstået, så bliver der langt mere plads i både kalenderen og madregnskabet til diverse kulinariske udskejelser.

- Jeg har allerede planlagt en række mad-dates. Jeg skal ud og spise med min kæreste, hjem til mine forældre og have alle mine livretter og spise is og guf med mine venner. Man er jo ikke bare en maskine. Jeg er i hvert fald ikke, siger Norah Josephsen.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Middelfart

K-politiker i læserbrev: Send udvalg og forvaltning på studietur til Kerteminde

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce